SLEEK PONYTAIL

För att få till en stram hästsvans som är glansig men samtidigt inte får håret att se fett ut kan vara knepigt. Men mina bästa tips för att få till det är följande.

För fint/tunt hår som lätt blir fett eller tyngs ner av produkter

Tvätta håret om det behövs, ha i värmeskydd och föna håret. Använd gärna en rundborste, en sådan som blåser varm och kall luft och styla topparna. Jag tycker personligen att det är lika fint att ha stora lockar på toppar som att hålla de platta. Spraya din hårborste med hårspray, L’Oréal klassiker Elnett är perfekt då de ger stadga men det går att borsta håret efter man har använt den utan att håret känns stramt. Samtidigt som du sätter upp hästsvansen så borsta håret med borsten som du preppat med hårspray. Detta fångar upp alla små eller frissiga hårstrån som annars kan sticka ut på sidorna. Använd även en extra hårsnodd (obs använd en tunn och en som gärna matchar din hårfärg för snyggast look) över den första för att verkligen få håret att hålla sig på plats. Avsluta sedan med att spraya lätt med hårspray över hela håret för att hålla allt på plats.

Tjockt/fylligt hår med volym

Om man har hår med volym eller som är väldigt frizzy och tjockt, skippa då att spraya hårborsten med hårspray. Styla håret och sätt upp det i en hästsvans som beskrivet ovan med två hårsnoddar. Avsluta istället med lite hårwax med glans i (obs det ska ej vara hårwax för män!) och värma upp de i handflatorna ordentligt innan applicering. Stryk sedan fingertopparna med waxet över håret eller de områden där du har mest frissigt hår, detta kommer ger mer stadga än hårspray och hålla hästsvans på plats men samtidigt ge en snygg glansig effekt :)

Extra tips: Håroljor är bra för topparna men mindre bra för hårbotten. Se till att borsta håret innan du applicerar hårolja, borsta sedan endast det övre håret när du sätter upp hästsvansen. Borsta alltså inte i topparna där håroljan är för detta kan få håret att se fett ut. Avsluta istället med att borsta topparna med en separat borste eller kam som endast används till topparna eller som man tvättar med schampo efteråt. Att ha hårolja i hårbotten kan täppa till hårsäckarna och göra att man får fetare hår på lång sikt.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>