HAIR TIPS!

doutzen kroes interview

Source: Courtesy Photo

Jag har tidigare ofta fått mail och frågor från både vänner och bekanta hur man får finare hår. Jag har tidigare skrivit en lång lista med mina bästa tips, den kan ni hitta här. Men många tycker det är svårt att inte tvätta håret så ofta, har man vant sig att håret ska se ut på ett visst sätt kan det vara svårt att vänja sig av med det. Precis som att gå osminkad, är man van och känner sig trygg att alltid gå sminkad så kan det vara svårt att varje vecka ha någon/några sminkfria dagar för skona huden. Samma sak är det med håret, självklart är det inte chict att gå runt med jättefett och sunkigt hår, men det finns ändå sätt att hålla håret relativt fräsch de sista dagarna innan man tvättar håret på nått. Jag tvättar mitt hår ca var 6e dag, om jag har möjlighet väntar jag gärna längre runt 7-8 dagar. Jag har alltid tvättat mitt hår ca en gång i veckan i hela mitt liv så mitt hår blir inte fett efter 1-2 dagar. Dock så tränar jag inte direkt mer än powerwalks osv, så det kan vara en bidragande faktor att håret inte blir fett så snabbt.

show beauty tamara ecclestone london

Oavsett hur fort ditt hår blir fett så finns det ett enkelt och ganska så självklart knep man kan ta till innan man börjar spraya hårbotten med dry schampos och andra slitsamma stylingprodukter.

1. När håret börjar kännas fett, stå ut en dag till och styla håret i en hästsvans.
2. Dagen efter du upplever att håret känns fett, borsta det försiktigt men ordentligt med en skonsamma borste, jag använder den här som är bästa jag någonsin testat. Varför det är viktigt att borsta håret är för att oljorna som produceras i hårsäckarna som gör håret fett är till för att stärka håret och är det som håller hårbotten återfuktad och frisk. Så tänk er hur slitsamt det är i längden att tvätta bort kroppens egen återfuktning av håret.
3. Ta en långdusch och skölj håret endast med varm vatten och massera samtidigt. Genom att ta en längre varm dusch och massera så hjälper man att få oljorna i hårbotten ner över hårlängderna och bort från hårbotten. Sedan låt håret självtorka om du har tid då föning sliter en hel del på håret. Annars föna håret med kall/ljummen luft och inte varm.

Det är även ett bra knep att ta till när man försöker vänja av att tvätta håret, så man lugnar ner hårbotten så hårsäckarna inte produceraur så mycket talg/oljor. En annan bonus med att tvätta håret sällan är att det blir glansigare, desto mindre man tvättar håret desto glansigare blir det. Jag brukar även planera att jag såklart vill ha håret tipp topp och jag ska gå ut på middag/fest eller vill ha håret perfekt. Men när jag sköljer mitt hår så ser det ut ungefär som efter andra dagen efter jag har tvättat det, dvs inte helt nytvättat men absolut inte fett. Och sedan tvättar jag håret ordentligt och gör inpackning etc ca 1-2 dagar efter jag har sköljt det med vatten. Om jag hade tvättat mitt hår ofta hade jag aldrig kunnat få det så extremt långt som jag har det nu :)

Share:

2 Comments

 1. frida sten
  26/04/2015 / 11:30

  Jag äger också en tangle teezer men alla tjatar om mason pearson borsten, tvekar på den på grund av priset, något du har testat?

  • Louise Adolphson
   28/04/2015 / 05:37

   Frida: Jag har testat den men köpte den inte då jag inte alls gillar stråna i borsten, de är hårda och i nylon & vildsvinsborst vilket inte är så bra för de med tunna hårstrån. Den verkar passa bäst om man har tjockare hårstrån t ex typiskt arabisk hårkvalité där man har färre men tjockare hårstrån. Skandinaviskt hår är oftast att man har tunnare hårstrån men mer hårstrån totalt, och för sånt hår tycker att tangle teezer är betydligt bättre och mer skonsam. Många duktiga frisörer som jag talat med säger även dem att tangle teezer är den bästa borsten. Det som mason borsten utlovar är att man ska sprida de naturliga oljorna från hårbotten till längderna.
   Vilket är precis samma sak som jag skriver om ovan, genom att bara massera håret ordentligt och skölja det mellan tvättningarna.
   Och man får då samma effekt utan att köpa en borste för 1000 kr :) Jag tror anledningen att så många nämner mason pearson är för att företaget har gjort bra marknadsföring och inte nödvändigtvist för att den är bäst :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>