SKINCARE ROUTINE

Dermalogica Soothing cream, skin hydrating booster, multivitamin power frim & Sensai Silk soothing cream.

En väldigt viktig sak att tänka på när det gäller hudvård är att huden inte har samma förutsättningar och behov över hela ansiktet och halsen. Det är mycket vanligt att man till exempel har fet hy i pannan eller hakan och torr hy på kinderna, eller visa versa. Detta är mycket individuellt och många tror att det räcker med att köpa en dag/nattcreme som man använder över hela ansiktet, detta är det vanligaste misstaget man kan göra.

Så jag tänkte dela med mig av vilka produkter jag använder och var jag använder de samt hur man listar ut vilka man bör använda.

Jag har inte direkt fet hy överhuvudtaget utan mer normal/torr men min hy är “fetare” på hakan, runt munnen och näsan. Sedan på kinderna och pannan så är min hy mycket torrare och under ögonen har jag väldigt känslig hy. I stort sett alla har känslig hy under ögonen och man måste vara väldigt försiktig när man applicerar smink och cremer samt rengör runt ögonen, för huden är så pass tunn att man kan skada den och man får lättare rynkor om man drar i hyn mycket.

Till pannan och övre delen av kinderna använder jag skin smoothing creme från Dermalogica. Den är även perfekt till halsen för min del då den återfuktar rejält men känns inte alldeles för fet. Jag använder även den här på halsen för att återfukta, men kommer börja använda Sensai Silk Soothing cream som motverkar åldrandet vilket är perfekt för halsen och dekolletaget.

När det gäller de partier där min hy är lite fetare näsan, runt munnan och hakan, ja hela nedre delen av ansiktet så använder jag skin hydrating booster från Dermalogica. Den återfuktar huden men den är mycket lättare och inte lite fet som skin smoothing creme. Booster absorderas snabbt av hyn och är lagom mycket fukt för de partierna.

Under ögonen använder jag multivitamin power firm som är en anti age ögoncreme. Den här ögoncremen har den härligaste och mest fantastiskt konsistens av alla produkter jag någonsin testat. Det känns som att smörja in huden med flytande sammet typ, helt underbart. Jag har pratat med många olika hudspeciliaster om denna och de håller med om att den är perfekt för att även motverka rynkor. Då jag i perioder använder mycket smink runt ögonen så är det viktigt för mig att återfukta rejält och motverka rynkor med en bra creme. Den här fungerar i stort sett från 25+ och uppåt. Men om man har mörka ringar och alltid använder mycket concealer så skulle jag nog säga att den fungerar från 20+. Just när det gäller ögonen är det väldigt knepigt att få bort rynkorna när man väl har fått de så ta väl hand om huden runt ögonen!

Om man har lite fetare hy men samtidigt vill ha mer fukt så är Active Moist från Dermalogica otroligt bra, den är lättare och inte riktigt lika fet som skin smoothing cream. Om man har väldigt torr hy så är även Silk serien från Sensai otroligt bra och är extra bra på vintern när man lätt blir väldigt torr.

Och kom ihåg att även om man har fet hy så behöver man otroligt med fukt, huden kan bli ännu fetare om den är fuktfattig för den försöker kompensera att den är så torr. Dermalogica har även andra produkter som passar bra till andra hudtyper, både för problemhy, fet hy men även en serie för känsligare hy som heter ultra calming. Jag har dock känslig hy och tycker dessa produkter väldigt bra om inte bättre.

Om man känner att man känner sig osäker på vad man har för typ av hud eller speciall behov i form av olika cremer så besök en hudspecialist, t ex hos Dermalogica eller en bra hudvårdsklinik. De kan titta på huden i maskiner och speciella förstoringsglas med ljus så de kan se vad man har för hudtyp/hudtyper.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>