Dagens sk


Bild: Jag på en salong för att få pedikyr för mer än ett år sedan. Gud så mörkhårig jag var, känner knappt igen mig själv! Snart är det dags för pedikyr igen, denna gång blir det pedi french, fransk manikyr fast på tånaglarna.

För mig är fotvård lika viktigt som ansiktsvård, nagelvård osv. En gång i veckan ger jag mina fötter ordentligt med omtanke i form av ett fotbad, skrubbning, avtagning av gammalt nagellack (om jag inte har gele på tånaglarna), borttagning av nagelband och peeling av fötterna.
Detta avsätter jag i alla fall en timma för, att sitta med fötterna i ett varmt fotbad samtidigt som man läser en tidning är väl spendera tid enligt mig.

Om man inte orkar/vill investera i ett bra fotbadssalt finns det många andra bra alternativ. Jag har länge letat efter ett som håller måttet men faktiskt inte hitta något ännu. Däremot fungerar detta minst lika bra, fyll upp fotbadet eller en större hink med varmt vatten, häll i 1-2 dl olivolja, saften av två pressade citronen, vanlig badolja/badsalt.
Detta fungerar fantastiskt bra och det bästa är att man alltid har ingredienserna hemma.

Efter fotbadet brukar jag skrubba mina fötter med halvorna av de pressade citronerna. Detta gör fötterna mjukare, lenare och fotsulorna en anning ljusare.

Share:

2 Comments

  1. hadoxx
    17/07/2009 / 03:20

    F

  2. Elin
    17/07/2009 / 11:27

    Hej louise! Beh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>