SKIN TALK

http://www.louiseadolphson.se/wp-content/uploads/2014/09/P102043661.jpg

Old Celfie

Ikväll har jag bara tagit det lugnt, tog en två timmars powerwalk med en vän, lagat nyttig middag och bara tittat på serier. Det märkts att man börjar bli gammal när man föredrar att ta det lugnt och detox inte är något tillfälligt utan en livsstil :) Självklart går jag ut ibland och dricker champagne eller ett glas vitt vin någon gång, men that’s about it.

Jag tror tyvärr inte man kan leva hursomhelst och ha sitt utseende och fina hy välbevarad. Man får helt enkelt välja sin livsstils efter vad som är viktigt för en. Jag fokuserar numera betydligt mer på att ta hand om min hy då jag har fått höra av många hudexperter att huden är som bäst fram tills man är ca 25 år och sedan försämras kollagenet varje år efter det.

Här är några snabba och enkla tips för att ta hand om sin hy, alltså inget speciellt avancerat utanför bara the basics för få en fräsch hy :)

♥ Dricka sparsamt av alkohol och inte ofta. Stark sprit är inte heller bra för kroppen, så om man ska dricka är vin bättre ur en hälsosynvinkel.

♥ Försök att inte sminka dig varje dag. Att sminka sig mycket och ofta täppar inte bara igenom porerna och kan orsaka utbrott av finnar/blemmor, utan det sliter även på huden. Jag har själv märkt hur mycket fräschare, finare och renare min hy känns när jag inte sminkar mig så ofta, jag har som regel att gå osminkad i alla fall 4 dagar i veckan! Jag har även en teori att när man sminkar sig varje dag och sedan gnuggar och tvättar bort det så sliter man på hudens elasticitet. Det känns ganska självklart om man tänker på det, att smink sig och tvätta bort det varje dag kan inte vara bra för huden. Bra att låta huden andas ibland helt enkelt :)

♥ Investera i bra hudvårdsprodukter, jag älskar Dermalogica och när jag sminkar mig har jag en rengöringsrutin som jag alltid gör. Först Dermalogica eye make up remover, sedan deras special cleansing gel och avslutar med daily microfoliant. Sedan lägger jag på deras anti rynk ögoncreme, moist booster och om jag är riktigt torr skin smoothing cream (den använder jag även alltid halsen, glöm inte bort dekolletaget och halsen!).

♥ Sov aldrig med smink. Detta har jag aldrig någonsin gjort, det spelar absolut ingen roll hur trött jag är, sminket ska bort :)

♥ Oldie but goodie – drick mycket vatten. Jag dricker alltid 2 liter vatten om dagen, även om man får i sig kolsyrat vatten som sägs vara mindre bra så är det viktigaste att man får i sig vatten. Har man svårt att få i sig vatten så köp en liten ramlösa och ha alltid med dig i väskan. Detta är en klassisk sak för mig i London då det inte går att dricka kranvattnet så det är rutin för mig nu att alltid ha med mig en vattenflaska.

♥ Vill man se fräsch ut är det oftast minst 8 timmar som behövs för de flesta, jag mår bäst av 9-10 timmars sömn och känner mig då fräschas, detta är individuellt. Men vill man slippa mörka ringar under ögonen, stressad och glåmig hy så är ordentligt med sömn väldigt viktigt. Om jag vet att jag ska upp tidigt på morgonen då avbokar jag allt kvällen innan för att se till att jag går och lägger mig tidigt, och jag går aldrig ut om jag inte vet att jag är helt ledig dagen efter.

♥ Kläm inte blemmor/finnar/pormaskar, det blir aldrig bra, det blir rött, infekterat och svullet. Och det gör det svårare att sminka över. Det bästa sättet är att låta huden andas och täck helst inte över finnar/pormaskar, ha på ett stark ansiktsvatten/tonic på en tops och applicera två gånger dagligen istället. Det kan kännas jättesvårt att ha en blemma som jag kallar det och inte sminka över det, men det är en bra övning för självförtroende på samma gång :) Om det inte är en blemma som är nära ögonen så kan man annars badda försiktigt över blemman med alsolsprit. Alsolsprit är en grym produkt som snabbt torkar inte blemmor, finnar och såklart infekterade sår (som man uppkomma efter att man klämt en finne).

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>