THE PERFECT CASUAL OUTFIT

Top: Rosemunde (From Zalando) Bag: Balenciaga Giant Work (From MyTheresa) Boots: Zara Pants: Zara (Both Online and In Store) Bracelet: Balenciaga (From MyTheresa)

Jag har fått många önskemål att skriva om mina bästa tips över hur man bygger upp en bra basgarderob. Jag har ovan gjort en outfit med plagg och accessoarer som jag själv brukar använda samt skrivit mina bästa tips nedan. Jag har även länkat i texten nedan till olika plagg som jag brukar använda och tycker om. Detta inlägg får bli på svenska då jag är alldeles för lat för att skriva det en gång till på engelska haha :D

Toppar

Jag har ca 20 toppar från märket StyleButler och från märket Rosemunde som jag fullkomligt älskar. De är de skönaste, finaste och lyxigaste bastopparna jag någonsin hittat för ett rimligt pris. Jag föredrar StyleButler för att de är i 100% siden men å andra sidan är Rosemunde mer praktiska då de är 70% siden och 30% bomull då man faktiskt kan tvätta de i maskin, dock enbart om man har handtvättsprogram på sin tvättmaskin. 100% siden gör att plagget lätt krymper och man måste vara mer försiktig när man tvättar plaggen. T ex när jag tvättar mina toppar från StyleButler som är 100% siden så kör jag de på handtvättsprogram dock ingen centrifug/spinn och så jag hänger upp de dyngsura i badrummet så får de torka. Jag köpte även storlek medium eller large i mina toppar (jag har storlek 36 på toppar vanligtvis) då det är bättre att de sitter lite rymligt ifall de skulle krympa i tvätten. Siden krympar i värme som det får aldrig tvättas över max 30 grader.

Byxor

Då jag är kurvig så gillar jag att använda svarta byxor då jag tycker de passar mig bäst. Men egentligen, alla passar i svarta byxor :) Jag har köpt många par klassiska svart jeans, extremt många byxor som är coated (alltså lätt glansig/lädereffekt, tänk er de klassiker som Zara alltid säljer), tjocka/täckande leggings samt några byxor och leggings i skinn eller skinnimitation. Dessa från Garcia köpte jag nyligen och de är de snyggaste fake skinnbyxorna jag någonsin (!) har sett, de ser precis ut som äkta och har foder inuti som man slipper bli helt varm och obehaglig i byxorna! Har man ett set av dessa fyra typer av byxor så har man en perfekt start på en bra basgarderob. Ett tips är att när man väl hittar ett par byxor som passar en perfekt, investera i 2-3 par. Byxor slits trots allt ut och då är det tråkigt att inte kunna fortsätta använda sina favoriter för att det har slutat säljas. Jag har lärt mig av det misstaget och köper numera flera av samma sort. Samma gäller tröjor eller skor :)

Skor

En perfekt bas-skogarderob för mig är ett par platta overknee boots (denna trend kommer alltid tillbaka så perfekt att investera i), ett par Uggs, ett par platta boots som antingen är relativt låga, t ex denna modell, eller ett par som slutar precis under knäna. Vet man inte vilken färg man bör köpa när det gäller Uggs så tycker jag mörkbruna, gråa eller svarta, köp inte ljusa färger för de blir helt förstörda. Med dessa tre par skor kommer man väldigt långt. Sedan ett par ankle boots eller boots med medium hög klack tänk 8-9 cm är perfekt att ha både till vardags och till fest när man vill gå ut i t ex skinnbyxor.

Accessoarer

Jag tycker alla borde ha en riktig snygg och lyxig svart handväska samt en mörkbrun, beige eller svart vardagsväska. När det gäller lyxigare väskor är det en smaksak, för mig är Balenciaga ett självklart val men för andra kanske det är Mulberry, Chanel, Celine, ja det beror helt på smak och på vad man har råd med. När det gäller billigare vardagsväskor så gillar jag Michael Kors faktiskt, jag köpte den här i mörkbrunt och är riktig nöjd. Det tål regn också vilket är ett plus.

Ett tips när det gäller Balenciaga och andra märken är de är några tusen kronor billigare att köpa från t ex MyTheresa (känd och säker webshop), Harrods eller Selfridges än Nathalie Schuterman i Sverige. Den butiken tar sådana överpriser mot andra länder och när jag frågade Balenciaga på Mount Street i London om detta så berättade personalen till mig att en butik inte har rätt att ta så höga överpriser på Balenciaga och att de samma vara samma pris överallt (!). Hos Nathalie Schuterman kostar min väska 15 495 kr och från MyTheresa kostar den 13 083 kr. Hur sjukt är inte det?

Share:

1 Comment

  1. 21/10/2014 / 05:16

    Älskar verkligen den väskan, har sneglat på just den modellen i många år! Helt sjukt dock att vissa ställen är så fräcka och tar sådana överpriser när det ska vara samma pris överallt…. Helt klart ett hett tips för alla (inklusive mig själv haha) som funderar på att köpa en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>