THE EYE LASH GUIDE

Många tycker det är knepigt med lösögonfransar och vill gärna använda dem men undviker det enbart pågrund av att de är svåra att applicera. Jag tänkte därför dela med mig av mina bästa tips och trix lagom inför nyår, när de flesta vill ha en extra snygg make up :)

Även de som är väldigt duktiga på make up kan tycka det är knepigt att sätta på en rad ögonfransar (full set of lashes) och få det att bli perfekt på kanterna. Svårast är det att få det att se naturligt ut i kanten av ögat närmast näsbenet. Det är oftast vid det lilla glappet mellan vanliga fransarna och lösögonfransar som det “avslöjas” att man använder fake lashes. Så hur gör man för att undvika detta problem? Man använder istället så kallade single lashes / indivuella fransar. Dessa är tre tunna fransar som sitter fast i en liten knut som man placerar ut över ögonfransarna där det kan behövas.

Mina favoriter kommer från Eylure och i paketet så finns det tre olika längder och kommer även i en version med tunna och tjocka fransar. Dessa är perfekta om man vill få en riktigt naturlig men snygg look. Man börjar med att applicera de tjocka fransarna som ger mer volym i medium längd längst ut i kanterna av ögonfransarna, sedan jobbar man sig inåt med tunnare och kortare fransar. Detta är superenkelt jämfört med att sätta på en hel rad med fransar. Använd dock inte limmet som kommer till dessa fransar för det är jättestarkt och kan ej tas bort med vanlig remover.

Mina bästa tips hur man sätter på indivuella fransar är följande:

1. Applicera alltid full ögon make up, böj ögonfransarna och applicera ett lager mascara först. Genom att ge de naturliga fransarna lite mer stadga och volym så fäster lösögonfransarna bättre, plus att man ska inte borsta på för mycket mascara när man väl fäst fransarna. Så se till att applicera mascaran överallt och speciellt på fransarna i ögonvrån.

2. Använd eyeliner innan appliceringen av lösögonfransarna oavsett om du använder genomskinligt lim eller svart lim. Detta gör att fästet på lösögonfransarna smälter bättre in och inte syns lika tydligt även om man inte får det helt perfekt. Detta är även ett bra sätt att dölja om man inte applicerat fransarna helt perfekt. När man sedan fått in tekniken så kan man skippa eyelinern men en mörkare ögonskugga rekommenderar jag fortfarande att man använder.

2. Häll upp en liten klick av ögonfranslimmet på en bomullspad. Att låta limmet vara ute i “luften” och torka en liten stund gör att de inte blir lika rinnigt och fäster mycket bättre på huden. Använd en pincett och doppa försiktigt ögonfransen i limmet, låt sedan limmet torka på fransen ytterligare ca 5-10 sekunder och fäst sedan fransen. Det gör inget om det kommer lite lim på själv fransen så länge det är på den sidan av fransen som är mot de riktiga ögonfransarna. Men var försiktig att inte få på för mycket lim, för det kan synas ögon efter limmet har torkat!

3. Stå mot en badrumsspegel och vila armen mot spegeln medan du fäster fransarna. Detta hjälper så man inte darrar till på handen och applicerar fransen fel. När det gäller att applicera fransarna i ögonvrån så var försiktig med limmet för detta är den “svåraste” delen av applikationen och det kräver en del övning innan man får in vanan. Det bästa är att låta limmet torka lite extra innan man applicerar dessa fransar så det fäster direkt. Det är även viktigt att ha bra belysning när man applicerar dessa fransar. Avsluta med ett lager mascara.

4. Vill du ha en extra “wow effekt” så applicera några av de korta och tunna fransarna på de nedre ögonfransarna. Detta kan bli riktigt snyggt och ge ett “maffigt” intryck.

5. Alla har olika stora ögon så det är ganska självklart att färdiga set med fransar inte passar andra, det är en vanlig miss att man tror att de ska passa perfekt som de kommer i paketet. Så om du vill använda en full rad av lösögonfransar, testa att sätta på fransarna innan du applicerar limmet för att se att de är lagom breda. Om de är för långa så klipp till fransarna på utkanten där det är tjockare. Det blir aldrig snyggt att klippa bort den andra delen av fransarna som ska vara mot ögonvrån då den delen är utformade att vara kortare och se mer naturligare ut.

 

Full set of lashes, här har jag använt svart eyeliner för att fästet på fransarna ej ska synas samt att jag klippt till den yttre delen av fransarna. Så fästet i ögonvrån ser naturligt ut och smälter ihop med mina egna fransar. Jag föredrar dock inte denna look så mycket då det ser rätt så onaturligt ut och passar endast till fest :)

Spara

Share:

1 Comment

  1. Rebecca
    30/12/2014 / 04:47

    Intressant! Har aldrig provat, men klart man blir sugen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>