SQUARE NAILS

nails

Jag gillar verkligen korta naglar och det känns superkul att det har börjat bli trendigt igen. Just korta och fyrkantiga naglar börjar bli mer och mer populärt. Då slipper man skämmas för sina korta naglar och istället tycka om de ;) Jag gjorde akryl och gele förlägning och tippar i ca 5 år tid, mest akryl då jag tyckte gele var katastrofalt dåligt och lossnade efter bara någon dag. Vem jag än gick till så lossnade det direkt, så gele funkade helt enkelt inte på mina naglar. Akryl däremot höll desto bättre, jag skulle bli riktigt glad om det lanserades akryl färger istället för gelpolish och shellack. Det skulle hålla bättre men svårare att ta av såklart :P

Men resultatet av dessa år av gele och akryl har förstört mina naglar helt, mina naglar kan inte bli långa och jag får acceptera att det alltid kommer vara korta naturligt. Och de som säger att gelpolish/shellack inte sliter på naglarna talar inte riktigt sanning kan jag säga ;) Det sliter i stort sett lika mycket som att göra riktiga gelenaglar. Det innehåller samma kemikalier och dessutom är det aceton i removern som är fruktansvärt dåligt för naglarna. Men snyggt är det såklart och passar bra på korta naglar :D

Share:

9 Comments

 1. 01/05/2013 / 02:00

  Jag gjorde gele förra veckan men saknar mina egna “korta” naglar, tycker nog att det är mycket snyggare. Känns så ofräscht med långa naglar också, allt skit fastnar ju under, haha.

  • Louise Adolphson
   01/05/2013 / 06:24

   Mikaela: Ja precis, man måste använda nagelborste nästan varje dag för att inte ha en “bakteriehärd” under naglarna :P Ett annat tips är att ha nagelolja under naglarna/lösnaglarna, då håller dem längre och skadar inte så mycket efter användning av nagelborste :)

 2. Maria
  01/05/2013 / 07:14

  Jag själv hade exakt samma problem med gelé som lossna direkt.
  Nu går jag däremot och fixar mina naglar på five five Nails i mood gallerian. Där lägger de först akryl och sen om du vill ha färg så Gelish/shellack på det. finns i massa olika färger och jag betyer färg var 3dje vecka och det sitter som sten! Ett litet tips:)

 3. 02/05/2013 / 11:39

  Shellack är precis som du skriver lika “dåligt” som vanlig förlängning i tex. akryl och gele. Jag är utbildad nagelteknolog inom akryl och när jag lackar vanligt nagellack på akrylnaglar håller det sig fint i ca 3-4 veckor. Ha en fin dag!

 4. 02/05/2013 / 05:01

  Tack för tipset :) Jag brukar ta alcogel på en tops och rengöra under naglarna. Har aldrig tänkt på att ta nagelolja under. Ska börja med det!

  • Louise Adolphson
   02/05/2013 / 05:09

   Mikaela: Alcogel är det bästa helt klart, använder också det :P Om man sedan har olja efter alcogelen så växer dem och håller sig frisk trots materialet man har över :)

 5. Lins
  05/05/2013 / 04:46

  Men vad menar du med att dina naglar är förstörda? Det är ju hela tiden ny materia som växer ut. Det skadade i nageln försvinner ju i takt med att den växer ut. Eller har du skadat roten på alla naglarna? Om du förstår vad jag menar?:)

  • Louise Adolphson
   05/05/2013 / 07:24

   Lina: Om man ständigt har material och tippar på naglarna så skadas både roten och själva nageln :( Nageln blir svagare av att alltid ha material över sig så när man inte har det är naglarna sköra trots att de växer ut, nagelbäddarna förkortas och försvagas även, nagelbädden är där nageln börjar tills innan det blir vitt om du förstår vad jag menar. Men jag hade ju detta konstant i 5-6 år! En nagelteknolog jag gick till en gång sa att hennes naglar var helt förstörd efter flera års konstant användande av akryl och gele :/

 6. 10/05/2013 / 01:27

  Älskar långa naglar men har också problem med att få långa naglar utan förlängning.
  De går sönder o.s.v men sen testa jag Trind och det funkade super bra på mig dock blir naglarna svaga igen efter man slutar använda men jag tycker ändå att det är värt det och billigare än förlängning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>