SLIMMING DRINK

Photo from the blog YummySupper

Jag tänkte dela med mig av ett superenkelt tips för att bli av med överflödig vätska i kroppen. Känslan att vara uppsvullen är aldrig kul och detta enkla te har även många andra goda egenskaper och effekter för kroppen. Det minskar bland annat aptiten och har antiinflammatoriska egenskaper.

Allt man behöver är ekologisk ingefära, citron och ekologisk honung. Det är mycket viktigt att titta på ingefäran noggrant när man köper den så den inte är väldigt skrynklig/ ser torr ut i skalet eller är mjuk. Detta är tecken att att den är rutten och ingefära kan vara mycket ohälsosamt att äta eller koka te av när den är rutten eller möglig. Jag har läst att man till och med kan bli sjuk av det.

Det finns två sätt man kan göra teet. Det första är att man skalar och river ingefära, häller upp vatten i en kastrull och kokar upp tillsammans. När vattnet har kokat klart så silar man bort ingefära och har i pressad citron och honung. När man gör på detta sätt kan teet bli väldigt stark och kraftigt i smaken, så om man inte har druckit ingefärste förut eller har känslig mage är det bäst att göra teet lite mildare.

Då kan man istället skala och skära upp ingefära i bitar som man lägger i det kokade vattnet, samtidigt har man i honung och citronsaften. Man kan även ha i en tepåse om man inte är så van vid smaken av ingefära eller tycker det är godare att mixa med annat te, till exempel detta rooibos te är väldigt gott till. Jag brukar göra en kanna av detta te och dricka under dagen. Om man gör på det senare sätter jag beskrev så bör man ta ur ingefäran ur teet efter ca 20 minuter annars blir det för starkt. I alla fall för min smak :D Jag drack även detta te nästan dagligen när jag började med min sockerdetox i höstas.

Här kan man även läsa om alla andra hälsoeffekter som ingefära har på kroppen :)

Share:

1 Comment

  1. Ida
    01/03/2015 / 09:28

    Tack för tipset! Brukar dricka liknande när jag är sjuk men visste inte att det hade slimmande effekt oxå :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>