SHAME ON YOU

Jag läste hos Daily Mail att Nina Garcia hade skrivit att en Birkin bag i krokodilskinn är värd att lägga några veckors lön på och det är så bra för att det är en klassiker som håller en livstid.

Detta är så vidrigt skrivet att jag blir chockad. I mina ögon är denna Nina Garcia en oviktig person vars åsikter inte spelar mig någon roll. Men för de som tittar på Project Runway, köper hennes “stil-bok”, läser hennes sida (eller vad hon nu skriver) för Marie Claire och framför allt följer henne på Twitter är normala personer och många av dem tror jag dessutom är unga flickor/kvinnor som älskar mode. Att skriva att en väska för ca 500 000-800 000 kr är en något man offrar “några veckors lön på” inför alla dessa följare på twitter är absurt. På denna hemsida hade hon listat sina “top 10 måste ha saker” vilket en utav dem var diamanter, som att det är något alla bara kan gå ut och shoppa på H&M…

 

Jag har mycket svårt att förstå hur en person med den uppfattningen i livet lyckats ta sig så långt, antaligen kontakter som delar hennes sjuka världsuppfattning.

Sedan skulle jag gärna vilja se en kvinna som inte kommer från en rik familj/fått väskan av en pojkvän/fått hjälp i karriären av kontakter tack vare familj/pojkvän säga ett sådant uttalande angående en väska. En person som själv jobbat och kämpat länge för en framgångsrik karriär skulla aldrig skriva något sådant för alla vet vid det laget vad pengar har för värde. Läste för övrigt att Nina Garcia föräldrar har mycket, mycket gott om pengar vilket bara visar att det jag skrev ovan tråkigt nog är sant.

 

 

Blir ledsen att världen är så orättvis. Tänker på alla stackars barn världen över som går och lägger sig hungriga varje kväll, miljontals människor som inte har råd med sjukvård och de som kämpar för att försörja sig själva varje dag. Sedan finns det människor som Nina Garcia (hon är nästan 50 år gammal och borde veta bättre), som är otroligt lyckligt lottad, som visar noll respekt för sina medmänniskor. Fy…..

Share:

1 Comment

  1. Jennifer
    31/08/2012 / 01:38

    Hej Louise!
    Jag vill bara säga att genom att du skriver detta inlägg så har du fått så himla mycket mer respekt från min sida. Nu är jag likaså en rätt obetydlig människa i ditt liv, men jag vill påpeka ändå att det är ett väldigt klokt skrivet inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>