SCHOLL VELVET SMOOTH

Bild: Scholl

Jag har sett flera elektriska fotfilar på marknaden i England och som man kan köpa på nätet inom UK. De varianterna jag har sett där har två blad/filar, ett som ska fila bort all hård och död hud, det andra bladet/filen ska polera och göra huden len. Precis som en vanlig fotfil som oftast har två sidor varav en är grövre och en är mer för polering. Scholls version har tyvärr bara ett blad som är den grövre typen för att ta bort huden och inte göra den mjuk och len. Jag hade funderat på om jag skulle köpa och testa den under ett tag och under trisstess så köpte jag den på Åhlens iförrgår. 399 kronor kostade den vilket är betydligt mer än varianterna jag sett i England. Jag tänkte dock att den kan bli perfekt för att ta bort den hårda huden på fötterna så får man väl polera det sista själv.

Gud så besviken jag blev. Det är sällan jag är riktigt missnöjd med produkter men alltså 399 kronor är ett på tok för högt pris för den här produkten. För det första tar den inte bort någon död hud överhuvudtaget, jag filar mina fötter regelbundet och hade inte ens mycket hård/död hud att fila bort. Istället för att ta bort den döda huden så river den istället upp den så huden blir ännu mer fnasig och sträv. Jag fick ta en vanlig fotfil och fila bort den “upprivna” huden. Man var även tvungen att röra fotfilen i cirkelrörlser vilket var mycket svårt att göra runt hälen till exempel, om man inte rörde den i cirklar så högg den in i huden och stannade direkt. Inte så det gjorde ont men den stannade tvärt till. Att få till att göra cirkelrörlserna och samtidigt nå överallt var knepigt. Sedan får man inte trycka den för hårt mot huden heller för då stannar den också.

Alla de andra elektroniska fotfilar jag har sett är utformade så de roterar redan runt i cirklar, man slipper alltså göra dessa cirkelrörlser själv med handen vilket är lika krävande och jobbigt som att använda en vanlig fotfil. Jag tycker att resultatet med en vanlig fotfil inte går att jämför med denna produkt, man får så otroligt mycket mjukare och lenare fötter med vanlig fotfil. Självklart är det jobbigt att fila i evigheter så om man verkligen vill ha en elektronisk fotfil, testa någon annan variant!

Det är ytterst sällan jag ger dåliga recensioner men denna produkt håller inte det den lovar och inte värd priset.

This article is mainly for my Swedish readers as I am not sure if this product is sold in other parts of Europe. To sum it up the product did not give the results it promised unfortunately and there are much better options on the market if you are looking for an electric foot file.

Share:

8 Comments

 1. Nathalie
  21/09/2014 / 09:40

  Jag har den och är supernöjd :)

 2. Hanna
  21/09/2014 / 04:03

  Hade tänkt köpa, men avstår nu. Tack för att du är ärlig i dina recensioner!

 3. Mak.
  21/09/2014 / 05:34

  Hej Louise hittade till din blogg för inte så längesen och nu är jag hoooked! Har funderat på att plugga i London efter att jag var där i i våras och blev helt kär i staden. Jag undrar hur det är att plugga därbota? vad du pluggar däe borta och på vilken skola? Tack på förhand:*

  • Louise Adolphson
   21/09/2014 / 10:17

   Mak: Kul att höra att du gillar bloggen :) Att plugga i London är väldigt tufft, det är högre tempo och krav än i Sverige. I England har de mer processer och allt är betydligt mer omständigt än i Sverige, det tar ett tag att vänja sig vid och mycket nytt man måste lära sig om hur systemet fungerar där.
   Det kostar 9000£ pund per år i studieavgift, så totalt ca 300 000 kr för att ta en BA examen i London oavsett vilken skola man väljer. Sedan så ska man ju ha råd med allt annat som hyra, mat, nöje, böcker, transport etc. CSN täcker inte heller hela undervisningskostanden och jag förstår inte hur de som enbart lever på CSN överlever i London. Men om man planerar flytten och ekonomin i förväg så är det helt fantastiskt att bo och studera där! London har ett enormt utbud med olika utbildningar, stämningen är fantastisk och man får lära känna människor från alla olika delar av världen, man får verkligen en ovärderlig erfarenhet. Jag har numera fler utländska vänner än vad jag har svenska vilket är jätteroligt :) Om du vill ha fler tips så är Londonsvenskar.se en grym hemsida som enbart handlar om London :) Kramar Louise

 4. Mak.
  25/09/2014 / 05:54

  tack så mycket louise för tipsen! keep up the good work xx :)

 5. steph
  25/09/2014 / 11:58

  Trist att du inte tyckte om den! Jag har en kompis som också har den och hon är inte heller supernöjd :/
  Tänkte passa på och fråga dig om du skulle kunna tipsa om ett ställe här i Stockholm där de gör bra fotvård? :)

  Tack för en bra blogg! Kram

 6. Kicki
  28/09/2014 / 04:44

  Jag äger också en School valvet smooth och är väldigt besviken på den. Den fungerar precis som du (Louise) skriver.

 7. Eva Näsman
  27/12/2014 / 09:58

  Är väldigt besviken på fotfilen. Köpte den till maken i julklapp. På förpackningen står det att det är en elektrisk fotfil. Men den går på engångsbatterier!!! Fy vad lurad jag blev!! Vilseledande marknadsföring!!! Varning!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>