QUESTIONS & ANSWERS PART 2

Fråga: Kan inte du skaffa instagram? :) eller har du redan det?
Samt tips på hur man lättast kommer igång om man vill flytta till London? Dvs hitta en lägenhet, söka jobb osv.

Svar: Jag vet inte riktigt, jag föredrar att blogga och skulle nog bara tröttna på instagram :P Att flytta till London är en lååång process. Det finns många som åker dit bara för några månader medan andra flyttar mer permanent. Oavsett hur man tänker göra så behöver man planera långt innan, spara ihop en hel del pengar och läsa på om hur det fungerar i London. Men det första man ska göra är att hitta boende sen kan man börja söka jobb! Det finns en hemsida som heter Londonsvenskar, där finns det många artiklar för de som är nya i London :)

Men jag lovar att inom kort kommer skriva en ordentlig guide över hur man gör, det hade jag iaf önskat att jag hade kunnat läsa för några år sedan kram

Fråga: Jag skulle vilja få reda på dina favorit mat/bak recept!

Svar: Absolut jag ska lägga upp mer recept och tips framöver, men till dess så spana in min food & baking kategori där många av mina favorit recept finns :)

Fråga: Vet du hur kvalitén är på Balenciagas mockaväskor?

Svar: Jag skulle nog tro att de är sämre än Balenciagas väskor i vanligt läder. För deras läderväskor är väldigt känsliga, inte alls samma typ av läder som t ex Mulberry använder sig av som är betydligt tjockare läder.

Fråga: 1. Vart i London bor du?
2. Vad sysselsätter du dig med i London, jobb, studier? Vore kul om du kunde berätta mer specifikt för en gångs skull vad du har för försörjning.
3. Följde din pojkvän med till London?
4. Har du flyttat till London på obestämd eller bestämd tid, i såfall hur länge blir du kvar?

Svar: 1. Jag bor i Chelsea. 2. Jag studerar på heltid och jobbar även med bloggen. Innan dess jobbade jag heltid med något som inte alls är relaterat till bloggen, där av har jag aldrig haft någon anledning att skriva om det :) 3. Nej jag flyttade själv! 4. Jag har flyttat permanent till London i och med att min utbildning är flera år lång, har ingen aning när eller om jag ens kommer flytta tillbaka till Stockholm, time will tell! :)

Fråga: Hej Louise jag älskar din blogg följt den så länge! snälla snälla kan du inte svara på två till frågor, jag glömde fråga på frågestunden :( jag undrar hur du bor i london? själv eller med kompisar? :D och vad är ditt bästa makeup tips? hoppas du svarar kram!

Svar: Hej kul att höra :) Jag bor själv i en one bedroom lägenhet (svensk tvåa). Mitt bästa make up tips är att investera i en bra foundation som passar din hudtyp, komplettera med en bra concealer och bronzing powder. En fräsch bas är det viktigaste :) Mina personliga favoriter är Kanebo Sensai foundation, bronzing puder från Guerlain och concealer från GloMinerals.

Fråga: Älskar din blogg och har följt den sedan 2008!
Jag ska till London snart, och likt ditt inlägg längre ner, så undrar jag vad mer du tycker man borde köpa från mataffärer, eller varor som är billigare än i Sverige. Älskar att testa nytt :)
T.ex visste jag inte att de säljer Gingerbread Latte i förpackning… yum!

Svar: Roligt att höra att du gillar bloggen och följt den så länge! :) Besök en större matvarubutik och titta runt, jag föredrar Waitrose! Tips är choklad från cadbury och om man gillar snacks så är utbudet med chips enormt och jämfört med Sverige och de har massor med light varianter här! Jag älskar även Boots (stor skönhetskedja i UK finns överallt) egna snacks med mindre kalorier, så det är ett tips att testa! Men annars är det framför allt te, marmelad och sylt som är givna alternativ att köpa med sig hem. De som säljs på varuhuset Fortnum Mason (ligger på gatan Piccadilly) har så fina förpackningar, så det är ett bra presenttips!

Fråga: Hej! love you and your blog!! har foljt den ganska lange.. checker in da och da.. bor sjalv I London har studerat klart business management, no job yet dock. undrar om du har nagon tips pa hur och var jag kan hitta ett bra payed job? ett litet start ..

undrar ocksa hur mycket du vager samt som mest och minst.. och langd xoxo

Svar: Hej! Va kul att höra att du gillar bloggen. Business management är ju en bra grund till många jobb så då har du många valmöjligheter. Jag kan tyvärr inte råda dig var du kan hitta ett jobb, men välbetalade jobb växer inte på träd utan man måste kämpa för de. Men jag kan ge dig ett bra tips som jag är säker att majoriteten av företag skulle hålla med om och det är; Se en intervju som att du är en produkt som du ska sälja in till företaget som ska anställa dig, om man inte kan sälja in sig själv till arbetsgivaren så blir man inte inställd. Desamma gäller ens CV och personliga brev. Då jag inte längre vill sprida vikt-fokus i bloggen som förut så hoppar jag den frågan :) Kram

Fråga: Hur ofta fyllde du dina läppar totalt och var det med juvaderm? Jag vet att du gick till en klinik som du inte alls var nöjd med, kan du inte berätta mer om den upplevelsen? Emma

Svar: Ja precis Adam & Eva kliniken var det, extremt oprofessionell klinik förstår inte hur den inte kan vara nerlagd vid det här laget. Det som hände har känts väldigt privat och jag är glad att mina läppar är normala :) Det var över 3 år sedan sist jag fyllde mina läppar så minns inte exakt hur ofta, men det var bara några få gånger jag gjorde det under 2 års tid. Juvaderm testade jag bara en gång och det tyckte jag inte alls om.

Fråga: Jag önskar en stor London guide, från bästa to go kaffet till bästa shoppingen.

Svar: Visst det kommer i ett separat inlägg senare! Kram

Share:

2 Comments

 1. Emilia
  06/10/2013 / 09:22

  Hej! Du som är UGGs fantast…;) Ska till London snart och tänkte höra om det är värt att köpa UGGS när man ändå är där, är det billigare än hemma? Och vart borde jag isåfall köpa dem? Kram

  • Louise Adolphson
   06/10/2013 / 10:46

   Emilia: Det är värt att köpa Uggs i UK då utbudet är enormt jämfört med i Sverige, finns massor med andra modeller, färger osv. Priset är också billigare, såg bland annat på mywardrobes hemsida (brittisk webshop) förut att priset är mycket bättre än i Sverige. Gå till en UGGs butik för att se bästa utbudet, finns en vid Piccadilly Cirus och sedan en i Knightsbridge bredvid Harrods :) Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>