PRETTY BASE

Mitt bästa tips när det gäller hur man får till en snygg ögonmakeup är att investera i en matt ljus ögonskugga. Den snyggaste sminkningen får man till om man använder sig av en stor och fluffig ögonskuggsborste och har en ljusbeige/vit ögonskugga över hela ögonlocket, enda upp till ögonbrynen och även på insidan av näsbenet vid ögat. Om man vill sminka sig med ögonskuggor med mycket pigment/färg brukar jag ha lite foundation över ögonlocken för det får både ögonskuggan att fästa bättre men även att ögonskuggans pigment blir starkare. Men även om man bara använder en matt beige skugga så ser det finare ut med lite primer innan.

Jag brukar även avsluta med ett extra lager av den ljusa beiga ögonskuggan under ögonbrynen och vid insidan av näsbenet. Att ha ljus ögonskugga i hela ögonvrån och upp på sidan av näsbenet ger en illusion av större och “piggare” ögon. Kan även hjälpa till att “trolla” bort mörka ringar under ögonen i kombination av en bra concealer under ögonen.

Jag letade i flera år efter den perfekta bastonen och har äntligen hittat den, har använt den flitigt i över en månad nu. Den heter Bamboo och kommer från GloMinerals, finns hos Lyko för 219 kr.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>