IGNORE THE HATERS

Jag brukar vanligtvis inte kommentera händelser i bloggen som inte rör skönhet/mode/hälsa men denna gång vill jag göra det ändå för om det är något jag avskyr så är det mobbare och elaka människor. Jag tycker det är otroligt viktigt att ta upp ämnet mobbing och göra allt jag kan för att visa var jag ställer mig när det kommer till det.

Jag brukar aldrig lyssna på radio i Sverige för jag tycker inte att de har något intressant att säga och om jag skulle köra bil så hade jag ändå bara lyssnat på mina egna musiklistor. I alla fall såg jag flera på min facebook som länkade till en artikel på DN som jag började läsa. En artikel där några radiopratare driver med en ung tjej som heter Sofia. Jag läser artikeln och lyssnar nu på klippet.

Det första som slår mig är hur sadistiska radiopratarna ärMartin Björk, Jacob Öqvist och Izabella Fröberg, man märker verkligen hur de njuter av att driva vidare skämtet. “Skämtet” skulle vem som helst ha gått på, Justin Beiber är i Sverige, Sofias bror vet om vilket stort fan hon är så då tänker man direkt vilken snäll bror hon har som tänkte på henne och något som skulle göra henne glad.

Under hela min uppväxt hade jag aldrig någon idol och jag har aldrig varit ett fan av någon, jag kan personligen inte relatera till hur det är att vara en fan. Jag kan däremot relatera till vad det betyder för fansen och förstå hur stor betydelse det har i deras liv. Alla har vi olika hobbys i livet och sen när blev det okej att driva med unga flickor som tycker om en popstjärna? Tror ni detta hände när The Beatles fanns? Knappast. Allmänheten var snällare då och personer som dessa radiopratare skulle inte få plats i media, utan få utöva sina elakheter någon annanstans. Man satte stopp för sådana människor förr i tiden. Jag är mycket nyfiken på vem som bestämde att det är okej att sitta och vråla framför en fotbollsmatch som en galning och måla ansiktet i knasiga färger på en match, men det är oj så förbjudet att som ung tjej få ha en idol? Jag tycker verkligen det är skamligt när vuxna människor går på eller gör narr av de som är yngre, som vuxen vet man bättre och att göra narr av en ung tjej är bara hemskt.

De enda personerna som tyckte att detta var underhållande var nog radiopratarna själva. Man kan jämföra det med radiopratarna i Australien som för någon månad sedan gjorde ett prank call till en sjukhus och utsatte en stackars sjuksköterska för ett hemsk samtal. Radiopratarna låtsades vara drottningen av England och frågade saker om prinssessan (prissessan Kate låg då på detta sjukhus pga av graviditet). Självklart har sjukhus tystnadsplikt men sjuksystern blev så pressad att hon svarade på frågorna som hon trodde det var drottningen som ställde henne.  Allt slutade med en enorm tragedi när sjuksköterska efter några dagar tog livet av sig. Tror ni att radiopratarnas tog någon skuld i detta? Knappast.

Världen är full av elaka människor som tycker om att leva på andras bekostnad, dessa tre radiopratare är bara några få av dem.

Vad man än utsätts för i livet så kommer dessa elaka människor finnas där och då är det viktigaste man kan göra att intala sig själv att det är dem det är fel på, inte sig själv. Man behöver inte svara dessa typer av människor med ord, den bästa behandling mot haters är tystnad och att man själv inte ger upp. Under hela livet behöver man jobba på att vara stark och att inte tå åt sig, men det gör det fortfarande inte okej att utsätta andra för elakheter. Jag hoppas verkligen att Sofia som blev utsatt för detta förstår att det inte är något fel att ha en idol utan det var de som gjorde fel! Eller vad säger ni?

Share:

16 Comments

 1. matilda f
  27/04/2013 / 02:03

  gud va hemskt gjort, orkade knappt lyssna klart :(

 2. Sofia
  27/04/2013 / 02:07

  Det var ett riktigt opassande “skämt”, smaklöst. Bra skrivet!

 3. Annika
  27/04/2013 / 02:09

  Bra skrivet. Hon kan bli allvarligt skärrad för livet för det här, genom att visa sina känslor och entusiasm för något är på ett sätt att visa sårbarhet. Det är bara nåt så hemskt hjärtlöst att andra som ser den, går så långt som att utnyttja den sårbarheten på diverse sätt. Så föds rädsla att i framtiden våga visa sig så igen, man blir likgiltig, för att verka “cool”.

 4. Annie
  27/04/2013 / 06:26

  Riktigt bra inlägg om ett viktigt ämne!

 5. Sandra
  27/04/2013 / 11:26

  grymt bra skrivet Louise! Gillar verkligen din blogg och dina åsikter.

 6. jrgtig
  28/04/2013 / 03:57

  Bra skrivet!

 7. 29/04/2013 / 10:48

  Men fy sjutton vad vidrigt! Är så trött på alla egoistiska radiopratare som tror de är nått!

  • Louise Adolphson
   30/04/2013 / 08:26

   Just a joke: Jag är mycket lugn när jag tar upp en väldigt allvarligt ämne runt om i världen. Det spelar ingen roll om de nu en och en halv vecka efter väljer att försöka komma undan med att det var en bluff, tanken med det hela var exakt lika elakt om du inte förstod det. Vare sig det finns en sofia eller ej så är radiopratarna riktiga pajaser som hittar på så vidriga skämt och rent ut sagt elaka som tycker något sånt kan vara roligt. Sadister :) Alla bieber-fans som lyssnade eller nu har hört det blev nog väldigt sura och sårad. Personligen tror jag det fortfarande var äkta men pga av alla hot de fått så måste de hitta på något för att de ska sluta.

 8. Lisa
  30/04/2013 / 06:54

  Ja, det var inte något trevligt skämt alls! Fast det visade ju sig att Sofia bara var påhittad. Samtalet var alltså förberett och ingen (förutom möjligen de som lyssnade) tog skada.

  • Louise Adolphson
   30/04/2013 / 08:27

   Lisa: Jag tror fortfarande att det var äkta och att detta bara var ett sätt att försöka sluta få hot efter sig. Ynkryggar som inte kan ta konsekvenserna när de gör sådana vidriga skämt.

 9. nina
  30/04/2013 / 09:47

  Tycker också det känns konstigt att de tydligen bara var påhittat men hur skulle de kunna ljuga om det och ta chansen att Sofia, om hon alltså ändå existerar, inte träder fram i media och avslöjar allt?

  • Louise Adolphson
   30/04/2013 / 02:45

   Nina: De kanske erbjudit henne någon slags kompensation eller ersättning, plus att hon kanske inte vill gå ut med sitt namn efter hur elaka de var :/

 10. Lisa
  30/04/2013 / 03:43

  Ja, så kan det ju vara. Känns ju lite konstigt att de berättar det en hel vecka efter. Men även om samtalet inte var äkta, så förstår jag inte det roliga i det.

 11. ÅH
  30/04/2013 / 08:17

  Du kanske ska läsa Aftonbladetartikeln du länkar till en gång till. Det var en sketch, vettu. Inte på riktigt.

  • Louise Adolphson
   30/04/2013 / 08:31

   Åh: Mmm jag har gjort det och om du läser vad jag svarade en person tidigare i detta inlägg så är min åsikt exakt densamma angående radiopratarna då budskapet var hemskt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>