LUSTROUS LIPS

Idag tänkte jag dela med mig av ett tips hur man får läpparna att se fylligare ut. Det man behöver är en beige/nude-färgad läppenna, en highlighter i fast form antingen en penna eller fast creme i burk samt ett ljust läppglans i rosa eller beige.

Steg 1. Återfukta läpparna ordentligt med läppbalsam. Börja applicera läppbalsamet en stund innan resten av sminket, så läpparna har en chans att absorbera läppbalsamet.

Steg 2. Markera läpparna med den beiga/nude färgade läppennan precis i kanten av läppen. Det ska vara både på läppkanten samt lite utanför, dock inte markant målat utanför läpparna. Tänk att det ska se naturligt ut. Om det blir för kraftigt målat så sudda ut kanten försiktigt med en make up svamp med lite foundation på.

Steg 3. Stryk highlightern över mitten av under- och överläppen. Tänk dock på att highlighter egentligen inte ska användas för läpparna och då det finns risk att man kan få i sig det när man äter och dricker, så lägg inte produkten för nära insidan av läpparna utan mer mitt på. En glittrig, ljus läppenna fungerar egentligen lika bra som en highlighter men det kan vara svårt att hitta en som ger samma effekt som highlightern. Men just den här highlighter/concealer pennan från Anastasia är lagom ljus och ger rejält med skimmer.

Steg 4. Avsluta med att applicera läppglanset på sidan av läpparna, både över och underläppen. Dutta försiktigt med läppglanset över highligtern men inte lika mycket som på sidorna av läpparna då tanken är att highlightern inte ska smetas ut över läpparna. Detta ger en illusion av att läpparna är fylligare.

Jag använde produkterna som syns på bilden ovan – Bare Minerals läppglans i färgen Trailblazer, Anastasia Brow Duality i färgen Camille/Sand samt läppenna från Maybelline Color Drama i färgen Nude Perfection.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>