LOUISE’S RECIPES

Jag tänkte dela med mig av ett recept som jag kommit på, nämligen en väldigt god med enkel grönsaksblandning som passar perfekt till kyckling, fisk och kött. Personligen gillar jag den till ungsbakad kyckling och man kan även ha den som ett av tillbehören om man gärna vill ha potatis/pommes/ris. Jag testade även göra detta till en indisk gryta och det gick utmärkt bara att man hoppar över timjan och oregano. Receptet är följande grönsaker hackade i relativt små bitar:

Zucchini, Paprika (alla färger), röd lök (man kan även ha både gul och röd!), tomater, morrötter, några hackade vitlöksklyftor. Det passar även bra att ha i oliver.

Häll över olivolja och balsamvinäger (ca 2-5 msk beroende på hur mycket grönsaker man har), oregano, malen timjan, peppar, örtsalt (jag gillar herbamare), paprikapulver (detta ska man ha mest av!). Sedan sätter man över ungsfolie runt hela formen och låter stå i ungen ca 1 timma på 170-180 grader. Då blir grönsakerna perfekt ugnsbakade.

Superenkelt och supergott :D

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>