LOUISE SELF TANNING GUIDE

För några år sedan gjorde jag en mycket omtyckt brun utan sol guide som är väl värd att publicera igen. Den innehåller allt man kan tänkas behöva veta nu när årets brun utan sol-säsong har börjat ;) Det var till och med en skribent som skrev till mig och frågade om hon fick ha med min guide i sin skönhetsartikel för en stor tidning här i Sverige, självklart sa jag nej, vissa är bra roliga :D
Steg 1 ( 1-2 dagar innan applicering av brun utan sol): Skrubba, skrubba, skrubba! Man börjar med riktigt lång och varmdusch samtidigt som man skrubbar sig över hela kroppen så att verkligen alla döda hudceller avlägsnar sig. Då blir huden till hundra procent exfolierad.

Steg 2 (dagen innan): Återfukta. Innan man applicerar brun utan solen så gäller det att inte ha några torra punkter kvar på kroppen överhuvudtaget. Mitt bäst tips till babylen hud är att innan (och under) duschen smörja in sig ordentligt med mandelolja. Kruxet är då att man inte få använda några duschkrämer/tvålar/scrubber osv, pågrund av att oljan binder tvålen. Alltså om man duschar med mandelolja och sedan tar duschcreme så binder oljan cremen och man går runt med creme hela dagen. Inte så fräscht… Mandelolja köper man på Apoteket för 60 kr.

Steg 3: Dags för bruset. Nu finns det flera sätt att brusa sig. Antingen så kör du spray, gel eller lotion.

Steg 3 fast för nybörjare:
Ifall du är nybörjare undvik allt som heter spray och genomskinliga gelér. När man är nybörjare så är det viktigt att man ser vart man smörjer in sig vilket kan vara svårt om cremen/gelen/sprayen är ofärgad.
Ta en stor klick brun utan sol i ena handflatan och gör punkter i ansiktet samt på halsen med pekfingret. När du tittar dig i spegeln nu ska du alltså se dig själv med fullt av vita prickar i ansiktet, då har du gjort rätt. Detta gör att det blir ett jämnare resultat. Nu smörjer du försiktigt in dig precis som du gör när du lägger på vanlig fuktcreme/foundation. Glöm inte öronen, nacken och att tvätta händerna efteråt. På apoteket finns det handskar i olika storlekar som är otroligt smidiga, de brukar jag använda så slipper man oroa sig för bruna handflator. Det sista man gör när man smörjt in hela kroppen är att applicera lite brun utan sol på en bomullstuss och försiktigt dra på ovansidan av händerna så brännan ser riktigt naturlig ut :)
Om du aldrig testat brun utan sol förut och är orolig att du inte vet hur det ska bli så är ett tips att börja med Dove summer glow. Detta brukar jag vanligtvis göra efter jag gjort brun utan solen för den bygger upp “brännan” successivt. Men för någon som vill bygga upp brännan så är den också riktigt bra. Det var ca 5-8 dagar innan du kommer få en riktigt bra brun färg dock men då har man många dagar att öva in “tekniken” :)

Steg 3 för proffsen (med hjälp):
Om du inte har ett badrum som är lätt att tvätta väggarna på så rekomenderas det starkt att stå utomhus eller i ett rum där man kan skydda väggar och golv. Ett tips till skydd är gamla fula lakan att stå på. Det bästa är även att ha en vän till hjälp, så att man kommer åt över hela kroppen.Börja med att spraya på hela kroppen med ett lager tjock lager, spraya varken för mycket eller för lite. Sedan när hela kroppen är sprayad så gör man ett extra lager där man vanligtvis blir mer brun, detta brukar vara överarmarna, axlarna, ansiktet, halsen osv. Ett tips är att spraya lite extra på insidan och utsidan av låren, detta gör att brännan ser mer naturligt ut och ett plus är att man ser lite slankare ut :D


Steg 5: Blås! Ifall du är lika otålig som jag ta nu till hårtorken (funkar bara med en hårtork med kraftigt blås) och blås på starkast, kallaste funktionen för att bruset ska torka ännu snabbare. Ta inte varmluft bara för då blir du bara ännu mera kladdig och kommer stå i evigheter och vänta på att bli torr.

Steg 6: Upprätt håll brännan och bygg på. När brännan är fixad gäller det bara att fortsätta återfukta ofta så att den inte börja bli ojämn.
Dove summer glow är den ultimata produkten för att behålla vilken “bränna” som helst. Varje eller varannan dag efter bruset bör man smörja in sig med Dove summer glow, alla andra dagar använder man bara vanlig body lotion eller body butter. Ett annat tips är även att fortsätta med att duscha med mandelolja och skippa alla tvålar! Tvålar torkar bara ut huden och gör att färgen försvinner ojämnt. Brun utan sol produkterna fungerar så att de påverkar hudens översta lager, vilket består av döda hudceller. De yttre hudlagret byts konstant ut och vid var 30e dag har de förnyat sig helt. Så för att färgen ska hålla så behöver man applicera brun utan solen igen runt var 4-7e dag för att få ett hållbart resultat.
Steg 7: Om du är för lat för allt detta så kan du gå till Jessica på Hötorgskliniken och få en proffs spraytanning som du själv väljer styrka på, allt från svensk sommar eller 4 veckor i thailand semestern :D

I nästa inlägg skriver jag en guide om vilka produkter jag rekommenderar :)

Share:

2 Comments

  1. Emma
    13/03/2013 / 08:19

    Superbra guide! Känner att min hud har blivit så blek så jag ska börja med BUS så denna var perfekt! Kram!

  2. 21/03/2013 / 04:53

    Tack för tipset gumman! :) detta skall jag prova hemma! Puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>