LOUISE LOOKS 1

Jag har bestämt mig för att börja med en ny typ av inlägg här på bloggen, Louise Looks, som jag hoppas att ni kommer tycka om :) Jag vet att denna typ av inlägg har varit efterfrågat enda sedan första åren jag bloggade, så det är på tiden det blir en mer regelbunden typ av inlägg. Inläggen kommer handla om om hur jag sminkar mig, vilka produkter jag använder och mina tips, different looks helt enkelt. Första looken jag tänkte visa er är en naturlig och skimmrande sminkning som går i tonerna rosa, brun och beige.

Bas: För att uppnå den här naturliga looken med lätt contouringsteknik så använder jag mig av 3 olika produkter. Första lägger jag Kanebo Sensai foundation över hela ansiktet, i färgen almond beige. Jag applicerar produkten med fingrarna, detta ger det absolut bästa resultatet. Jag vet att det finns vissa bloggare (ej skönhetsbloggare) som påstår man inte får använda fingrarna, detta kunde inte bli mer fel. Tänk bara på att rengöra händerna ordentligt först med att gnugga in hela händerna och under naglarna med antibakteriell gel, när den har torkat in helt så tvättar man händerna ordentligt. Då är man helt ren och det är bara att applicera smink med fingrarna.

Efter basen med foundation är applicerad så tar jag min favorit make up svamp (jag använder den spetsiga delen till contouring med mörk färg eller toppen av den platta delen) och applicerar Dermaha’s foundation i mörkaste färgen. Jag lägger den överst i pannan, på sidan av ansiktet vid tinningen (tunt streck), under kindbenen och lite längs käken. Sedan tar jag en annan svamp från ModelCo (blending sponge) som är spetsig (se länkarna) och lägger MAC concealer (NC15) under ögonen, längst toppen av näsan, upp mellan ögonbrynen och i mitten av pannan, samt pyttelite på hakan. Sedan applicerar jag den foundation jag använde som bas (alomd beige kanebo) vid alla skarpa kanter av de andra färgerna, för att sudda ut och jämna till helt enkelt :) På bilden kan de se lite ojämnt ut men detta är pågrund av den starka blixten och skuggor, i verkligheten såg det perfekt jämnt ut. Eller ja det är ju inte meningen att de ska vara jämnt med i kanterna av contouringen :)

Ögon: Jag lägger brun ögonskugga från GloMinerals (sandstone trio eye shadows) över hela ögonlocket med svamppensel, sedan lägger jag sand pebble från den mörka tonen enda upp till ögonbrynen.  Jag tar glitter-beiga färgen från Sandstone färgen och lägger på insidan av ögonvrån och över halva ögonlocket. Som ni märker mixar och matchar jag många olika toner och nyanser för att få fram rätt look. Men de viktigaste är Sandstone ögonskuggan och Sand Pebble som skapar en mjuka bruna och rosa skimrande looken. Sedan lägger jag ett tunt streck med ArtDeco eyeliner och målar den lätt uppåt för att få mer en “cateye” look.

Just denna gång fyllde jag inte i ögonbrynen med någon färg utan ville behålla en naturlig känslig, så jag borstade de bara med GloMinerals eyebrow mascara (clear/genomskinlig).

Böjer ögonfransarna och applicerar med zickzack teknik 2-3 lager med L’oréal Paris Volume Million Lashes So Couture mascara.

Läppar: Lumene läppglans i färgen Pink Sugar. Tror tyvärr den har utgått då jag inte såg den längre på åhlens häromdagen. Mycket tråkigt att märken slutar man så fina färger!

+ Fin glans i håret av John Friedas Go Blonder schampo och balsam, den naturlig solbrännan står Jessica på hötorgskliniken för :)

Share:

4 Comments

 1. Hannah
  28/04/2014 / 08:53

  Men snygg!! Kul med ny kategori!

 2. Elin
  05/05/2014 / 07:28

  Jättefint!

 3. Sandra
  05/05/2014 / 01:01

  Snygg blus! Var från?

  • Louise Adolphson
   05/05/2014 / 11:13

   Sandra: den kommer från zara :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>