L’ORÉAL PRO-KERATIN

L’oréal lanserar nu en ny hårvårdsserie som enligt mig ligger helt rätt i tiden. Nämligen en serie med keratin som ska bygga upp håret. Denna typ av produkter är det jag tycker är det absolut viktigaste för håret, vad spelar glans, volym och färg för roll om håret är tunt, svagt och saknar kraft?

L’oréals nya produkter hjälper håret att få mer motståndskraft och ger ett naturligt skydd mot yttre påfrestningar.  Keratinet är en bldning av aminosyra och vetaprotein och hjälper håret att skapa en ny hårsubstans, detta ger i sin tur motståndskraft. Vilket egentligen menas med att håret hjälps till att byggas upp igen. Den andra delen i dessa produkter är Incell som ger ett skyddade lager runt håret för att skydda det mot styling, klimat, slitage osv. Incell bearbetar hårstråets yttersta lager, fjällsiktet, och hjälper håret att reparera sig.

 Jag har precis börjat testa dessa produkter men jag är väldigt postivt till dem då jag har letat otroligt länge efter produkter just för detta syfte. Tycker hårvårdsmarknaden fokuserar mycket på just torrt/skadat hår eller blekt/färgat så det är kul med något nytt!

Share:

3 Comments

 1. Julia
  24/10/2012 / 12:21

  Hej Louise!
  Tack för att du skriver en sån bra skönhets- och inspirationsblogg, det finns verkligen ont om sådana som verkligen är bra! Oh nu när du har bytt till din egen domän och bloggar oftare besöker jag dig mycket oftare! :) Jag är helt tokig i skönhet och mycket mer intresserad av skönhet och hälsa än kläder och mode! Jag har däremot ett problem med mitt hår och jag undrar om du kan ge mig din sypunkt på vad jag ska göra.

  Jag har naturligt väldigt tjockt och fylligt hår men sedan jag var ca 13 år gammal (Jag är 18 nu) har jag regelbundet plattat mitt hår vilket började visa sina spår när jag fyllde 15-16. Jag visste ingenting om hårvård och körde bara på med vanligt shampo/balsam och inga produkter i håret innan styling, och jag tvättade mitt hår väldigt ofta också (ca varannan dag) vilket jag endast slutade med förra veckan. Jag har aldrig blekt eller färgat mitt hår, har tonat det ett antal gånger under min uppväxt men bortsett från det har jag aldrig genomgått några extrema förändringar. Idag vet jag mycket mer och försöker ta hand om mitt hår så bra som möjligt.

  Hur som helst, jag började tappa väldigt mycket hår i 15-årsåldern och har tappat hår sedan dess. Det är ett mirakel hur jag fortfarande har mycket hår på huvudet, jag tappar verkligen otroligt mycket hår! Vissa perioder är jobbigare än andra, t.ex om jag stressar, sover/äter sämre osv. Mitt hår är visserligen i mycket högre kvalitet idag än vad det var under vissa perioder förut men jag har fortfarande problem med det. Fram tills en vecka sedan bestod min hår-rutin av att tvätta det mer eller mindre varannan dag med Kerastasé eller Aussie-shampo, (ibland inpackning) och balsam, sedan luft-torka det och därefter ha i en skyddande värme-produkt (Kerastasé eller Aussie, enda märkena jag tycker om och använder), Natusan balsam-spray när det fortfarande är fuktigt och sedan efter styling (lockar numera endast håret, främst topparna och plattar sedan luggen och håret precis vid öronen som tenderar att bli extra lockiga) ha i Kerastasé hårolja. Min rutin är densamma nu, bara att jag har bestämt att endast tvätta håret högst två gånger i veckan (ca var fjärde dag). Jag använder mig också utav ett mediciniskt leave-in spray från Kerastasé med glukos-lipîder, arginin och vitaminer som ska hjälpa att förhindra håravfall, jag sprayar det i hårbotten efter varje dusch och masserar in det. Och så äter jag Silica-kapslar för hud, hår och naglar, plus ett annat slags kapslar som jag köpte på ett apotek i Bryssel (vart jag bor) endast specialiserat för hår.

  Jag gör alltså väldigt mycket för att bevara och få vackert och hälsosamt hår men det känns inte som att det är tillräckligt, eller så gör jag något fel. Jag tappar fortfarande mycket hår, trots alla mina rutiner och att jag sover och äter rätt så hälsosamt (enligt mig, iaf). Ibland är edt ganska torrt också. Mitt hår är själv-lockigt och bröst-långt, vilket kan vara en orsak till det. Det är i alla fall väldigt upprörande och frustrerande, eftersom jag verkligen

  Jag funderar på att börja med balsam-metoden. Läste en artikel om den på lockig.se och tyckte det lät som en bra idé. Med denna kommentar vill jag alltså fråga om din synpunkt, eftersom du har mer erfarenhet inom skönhet än jag. Vad tycker du om balsam-metoden, är den värd att testa? Har du några andra råd eller tips att ge mig när det kommer till min hår-situation? Och till sist, har du några tips på bra balsam att använda mig utav om jag ska köra på balsam-metoden, och om annars, har du tips på andra bra produkter för håret (shampo, inpackning, leave-in etc)?

  Ber om ursäkt för den sjukt långa kommentaren som jag inser nu, jag hoppas verkligen verkligen verkligen att du orkar läsa den och att du kan hjälpa mig! Det skulle betyda så mycket, jag värderar verkligen dina skönhets-råd eftersom dem alltid är ärliga och konkreta. Tack på förhand! Kram :)

 2. Elin
  24/10/2012 / 12:27

  Hej!! Jag tänkte ungefär som ovanstånde kommentar fråga dig om balsammetoden.. Jag har inte något större problem med mitt hår, det är tjockt och fint, kan bli lite torrt ibland bara.. Men ändå för ett långvarit resultat alltså för hårets framtid, tror du att balsammetoden är hållbart och hälsosamt för håret? Jag använder just nu lite olika schampon, redkens smooth lock inpackning och kerastases elixir hårserum och mitt hår ser ut att må bra men jag undrar som sagt vad du tänker om den omtalade metoden, om det är något att satsa på? Stor kram :)

 3. Tove
  14/11/2012 / 11:03

  Blir jättesugen på att själv prova produkterna! Har nu kollat runt hos både butiker o några frisörer men inte hittat dom. Vore väldigt tacksam om du kan tipsa om vart produkterna kan köpas :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>