Lance Armstrong

Har precis sett intervjun med Lance Armstrong hos Oprah.

Jag har alltid tyckt om Lance Armstrong och jag har sett alla Tour de France som han deltagit i. Jag har själv alltid älskat att cykla så det var facinerade att se någon lyckas vinna så många gånger i rad. Jag trodde aldrig på rykterna om att han hade dopat sig och trodde att det var klassisk avundsjuka. Att andra människor blir avundsjuka på de som är mer framgångsrika är ingen nyhet. Lance var en stor inspirationskälla då han överlevt cancer och sedan lyckats vinna sju gånger i rad.

Nu när han erkänner på Oprah känns det väldigt tråkigt och jag tror endast han gjorde det som en sista utväg att tjäna pengar faktiskt. Genom att erkänna såhär långt i efterhand riskerar han nu att bli stämd av alla sponsorers samt betalningsskyldig till bland annat Tour de France. Han stämde även Sunday Times på 1,5 miljoner för några år sedan när de skrev om att han dopade sig, han vann den rättegången så tidningen vill nu också ha tillbaka sina pengar. Det jag inte kan förstå är varför han valde att göra en comeback 2009 och 2010 i Tour de France, om han nu var dopad varför nöjde han sig inte med 7 segrar? Kanske tog girigheten över, han ville inte nöja sig med allt han redan hade. Han valde istället medvetet att riskera att bli upptäckt, det hela är mycket märkligt. Han säger själv i intervjun att han inte skulle suttit där om han inte försökt göra comeback och blivit upptäckt.

Doping eller ej så är en cyckling en extremt krävande sport och den är mer fysiskt krävande än nästan någon annan. Tour de france innebär 3 veckor av etapper (lopp) varje dag och varje etapp är 200 km lång (!) i krävande terräng med mycket backar. Jag tycker fortfarande det var otroligt att överleva cancer och orka göra tour de france så många gånger, den viljan och motivationen är det nog inte många som har i ett sådant tufft läge.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>