HEAT PROTECT

Värmeskyddande spray är verkligen en produkt som alla behöver ha. Det är ett måste för att undvika allt från kluvna hårtoppar till livlöst och torrt hår. Det många inte tänker på är att hårtorken sliter lika mycket som en plattång, varför? Jo för att hårtorken har ingen värmereglering, när man sätter på värmen i hårtorken för att håret ska torka så finns det ingen övre gräns hur varm luften får bli. Detta i sin tur sliter enormt på håret! De märken som gör bra stylingtänger, t ex GHD har exakta temperaturer som de håller sig inom. Deras senaste nyhet har exakt 185 grader, vilket är tillräckligt varmt för att skapa lockar men ändå inte för varmt.

Nu använder jag plattänger och andra stylingverktyg extremt sällan, men hårfönen använder man desto oftare. Då är det viktigt att alltid använda heat spray innan man fönar håret och helst ska man föna håret endast med kalluft inställt. Jag har nu vant mig vid att föna håret endast med kalluft och håret blir mycket glansigare och håller sig fräscht mycket längre.

Det gäller att ta vara på håret för det är som sagt dött när det växer ut och man kan inte reparera det när det väl är förstört.

Jag gillar verkligen GHD’s heat spray då den doftar väldigt gott, tynger inte ner håret och gör det klibbigt/stelt som vissa andra sprayer kan göra. Om man sprayar den på torrt hår så behöver man inte heller oroa sig att håret ska bli för blött eller ta lång tid att torka in, den absorberas väldigt snabbt av håret.Den kostar ca 100 kr.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>