HEALTHY DESSERTS

Jag är verkligen en sockerälskare som ofta är sötsugen och förut brukar jag skippade måltider (t ex lunch) för att kunna unna lite någon god efterrätt efter middagen, för att förhindra viktuppgång. Så för mig är det svårt att vara nyttig eller gå på en diet utan att kunna få äta något sött ibland i alla fall. Och jag är övertygad om att jag är säker inte ensam om detta. Alla har vi olika saker vi inte riktigt kan vara helt utan, vissa som går på diet säger ofta de inte vill vara utan vin och om man jämför så känns socker inte lika farligt :) För att dricka alkohol under diet är tusen gånger värre än en liten sötsak någon gång! I alla fall så tänkte jag tipsa om lite goda och nyttiga efterrätter man helt klart kan unna sig vare sig man är på diet eller bara vill vara lite nyttig :)

Skär upp äpplen och dippa i denna smarriga dipp. Dippen är gjort på yoghurt, man kan antingen använda naturell lättyoghurt eller turkisk/grekisk yoghurt sedan blandar man det med 1-2 matskedar nutella!

Yoghurtglass toppat med crunchy musli är så gott!

Tyvärr så har ju Sverige inte yoghurtglass kedjor som i US och UK. Men i Stockholm så finns i alla fall ett ställe i gallerian där man kan köpa yoghurtglass!

Varva färska bär med någon god yoghurt (jag älskar blåbärs soya yoghurt) cruncy musli, torkad frukt, nötter och kokosflingor. Hur gott som helst! Funkar även som lätt lunch/mellanmål ;)

Chai latte, ett måste på hösten! Vissa av er kanske tycker att detta är onyttig och en sockerbomb, men om man endast använder 1/3 skummad mini/lättmjölk och resten vatten samt inte överdrivet mycket pulver så är det inte så farligt. Och som sagt på hösten måste man unna sig lite chailatte :)

Bilder: Egna bilder samt från Tumblr

Share:

2 Comments

 1. 12/10/2012 / 08:27

  Rött vin är ju helt okej (i måttliga mängder) i vissa dieter, t.ex Atkins, så tror inte det är särskilt mycket värre än sötsaker. Innehåller dessutom en del antioxidanter som är nyttigt. :)

  Vill man göra chailatten nyttigare kan man också köpa chai-té i en tébutik, koka upp, hälla i en matsked mjölk och söta med lite honung eller sötningsmedel. Inte riktigt samma smak som de där söta pulvrena, men gott och värmande!

 2. Angelica
  12/10/2012 / 11:27

  Bästa sättet för att motverka en viktuppgång är att hålla sig till sina ordniare måltider och äta sig mätt på dem. Är du sen sugen på något sött så ät det, du kommer garanterat inte orka lika mycket av det söta.

  Detta var riktigt smarriga tips! :)
  Trevlig Helg!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>