HAIR REMINDER

Mitt hår slingat och tonat av Erika på Lyko Hair Stockholm (bild från i somras). Det går att få långt hår utan löshår om man bara tar hand om det på rätt sätt :)

Jag skrev förut min guide om hur man får långt och välvårdat här (se länk). Men ett tips jag vill dela med mig av igen är vikten av att undvika stylingprodukter 90% av tiden. Håroljor går självklart alltid bra och är snarare mer ett måste för att få långt hår. Värmeskyddspray är även ett måste om man ska föna håret men allt som har med styling (spray, mousse, creme) att göra torkar ut håret och sliter på det. Senaste 1-2 månaderna har jag använt mer stylingprodukter än vad jag brukar och jag märker direkt att längderna och topparna blir torrare! Det är roligt och kul att styla håret men om man vill få ett vackert hår gäller det att välja sina tillfällen. Till exempel när man ska gå ut och ha en speciell outfit och vill ha en speciellt look, då stylar man håret men annars är det bäst att man bli sprayer, mousser, cremer osv. Platt- och locktång är också helt förbjudet enligt mig men om man vill styla håret med med till exempel värmespolar (vilket är skonsamt) så kan man ju passa på att använda stylingprodukter i samband med det. Alla kan få långt (längre) hår om man bara är så skonsam mot håret att det inte slits under tiden det växer ut!

Någon som alltid hade perfekt hår för var Kim Kardashian, men det var bara löshår och duktiga frisörer som låg bakom det. Man ser ju hur hennes naturliga hår ser ut nu. Löshår är inte lösning (!), tålamod och bra hårvård är det ;) Angående denna artikel om att Kim har fått stora fläckar i hårbotten så beror det inte på bantning, det beror på löshår som weaves och extensions. Det är ganska självklart om man limmar/syr/hänger fast någon på håret så orkar inte hårroten med den tyngden och håret lossnar där löshåret har varit fastsatt. När man bantar kan man däremot tappa hår men då tappar man hår jämt över hela huvudet så hela håret upplevs som tunnare, detta har själv hänt mig för flera år sedan och det tog ett tag att få tillbaka det men det går med bra kost etc.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>