HAIR BY BARDA.

Eftersom min frisör Sofia på salongen By Barda är så duktig och kunnig passade jag på att fråga henne klassiska hår-frågor som jag alltid får i bloggen :)

Vilken hårolja rekommenderar du och varför just den?

Jag rekommenderar Argan Secret (oil from Marrakesh) Den har både värmeskydd, skydd mot solen och antifrizz.

Vilka hårinpackningen tycker du är de bästa att investera i inför vintern?

All Soft från Redken är min favorit. Kan rekommendera att gå på en salong och göra en kur som ej går att göra hemma. Frisören blandar ihop en liten cocktail skräddarsytt för håret.

Vad tycker du om “balsammetoden” (att man slutar använda schampo och bara använder balsam när man ”tvättar” håret)? Tror du att den verkligen fungerar och gör hårets kvalité bättre?

Jag själv har inte testat metoden. Jag har själv inte provat metoden, men har hört att den funkar mycket bra på lockiga hår. Gå in på ”lockig.se”  där kan du läsa mer.

Vilket märke har de bästa produkterna för torrt hår?

Argan Secret Miracle 10, (leave-in spray treatment) Kommer från märket Argan Secret.

Vilken är den bästa produkten för blont hår?

Alltid använda schampo + balsam + inpakning med proteiner och fukt i. Ett blont hår är oftast blekt och behöver byggas upp. Inpackning 1 gång i veckan  rekommenderas.

Serum kan aldrig laga ett slitet hår men det kan förebygga att håret slits. Vilka serum anser du vårdar och skyddar håret mest?

Återigen arganoljan, den har allt. Du kan ha den i både torrt och fuktigt hår och den vårdar och bygger upp håret mer än alla serum som finns.

Vad är dina råd för de som vill spara ut sitt hår och få det längre?

Klipp regelbundet och lite, spara aldrig ett trasigt hår det kan aldrig bli längre, det äter upp sig själv. (ett kluvet strå måste klippas av annars klyvs det in till skalpen.)

Vilket är det bästa sättet att få volym och glammiga lockar? Plattång, locktång eller värmespolar?

Alla olika metoder ger olika typer av lockar. Värmespolar ger en stadig lock med ett lyft från botten, väldigt hållbara lockar. På ett tunt hår passar plattång el locktång bättre då det kan bli för lockigt med spolarna.

Vilket är ditt favorit torrschampo?

REF-torrschampo klart överlägset!

Vilken behandling borde man göra hos By Barda nu inför vintern?

Phillip B har en fantastisk oljekur som görs på salongen.(Phillip B 3-step treatment) Resultatet blir helt magiskt, blankt fylligt och friskt.

Share:

3 Comments

 1. Emma
  27/11/2011 / 09:40
 2. sannaobergs
  28/11/2011 / 03:10

  Va bra intressanta fr

 3. Originalet
  28/11/2011 / 05:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>