Natural products

Jag vet att det är flera som kommenterat och mailat och efterfrågat mer ekologiskt och naturliga produkter. Sådana recensioner kommer det komma mer framöver. Nästa gång jag är på whole foods i London så kommer jag även köpa på mig mer produkter och testa :)

Jag har läst på en hel del om detta men är långt ifrån klar i mitt “forskande”, men de produkter som jag helst använder eco är följande :)

Läppglans – Jag kommer inte utslutande att använda eco läppglans med majoriteten av gångerna jag har läppglans vill jag ska vara eco. Anledning är att man sväljer några kilon med läppglans under hela sitt liv (!) och det känns så ofräscht att veta man sväljer parabener och annat läskigt. Gillar verkligen UNE’s eco läppglans.

Deo – Redan nu går deo med aliminium helt bort för mig. Det finns så många studier om att detta är farligt, att det kan ge allt ifrån bröstcancer till att aliminiumsaltet kan vandra in i kroppen (!!). Jag tar i alla fall inga risker och avstår helt.

Shower gel – Även om jag älskar många showergels som jag vet innehåller sulfater så vill jag trappa ner på det och hitta bra ekologiska alternativ. Som till exempel en favorit från Burt’s bees. Sulfater är det som får schampo/tvålar/showergels att löddra och torkar ut huden rejält och kan ge allergiska reaktioner. Det finns dock andra ämnen som inte är lika skadliga som även de löddrar men inte lika mycket samt att de är dyrare så många företag väljer fortfarande sulfater.

Schampo – Det behöver inte vara ekologiskt alltid men i alla fall utan sulfater är att föredra. Om man är ute efter ett budget schampo utan sulfater har L’oréal Paris äntligen börjat med det, woho!

Body lotion – Huden är kroppens största organ och absorederar mycket mer än vad man kan tro! Det känns hälsosammast och fräschast att använda naturlig bodylotion. Kanske inte varje dag men i alla fall minst lika ofta som man använder “vanlig” lotion. Weleda har flera olika härliga varianter :) Drömmen vore att även hitta en bra eco brun utan sol men det kanske dröjer :)

En produkt jag däremot inte väljer eco är solskyddsfaktor, då spelar de ingen roll vad den innehåller så länge de skyddar absolut bäst mot UVA och UVB :)

Share:

6 Comments

 1. Sandra
  12/06/2013 / 02:45

  Maria Åkerberg har en brun utan sol som heter Tan in a bottle om jag inte minns fel. Och det märket är vad jag vet helt ekologiskt och innehåller inte en massa läskiga saker. Jag har den hemma och tycker den funkar bra, lite klen men efter 2-3 omgångar ger den en väldigt fin färg.. Värt att testa kanske..

 2. Sofia
  12/06/2013 / 07:15

  Märken som har naturliga brun utan sol är till exempel lavera, eco cosmetics och Rosenserien :)

 3. T
  13/06/2013 / 10:28

  Jag använder också Maria åkerbergs brun utan sol och gillar den jättemycket!

 4. Anna
  13/06/2013 / 01:53

  Har du testat deon från Weleda? Håller med om att det är positivt att den innehåller mindre skadliga produkter men ååååh va ont det gör när man tar på den! Tycker den gör ont oavsett men har du rakat dig nyligen känns det som eld under 3 min.. Var försiktig ;)

  • Louise Adolphson
   13/06/2013 / 02:21

   Anna: Jaha oj, jag har den hemma men har inte börjat med den ännu då jag just nu använder den här (http://www.louiseadolphson.se/?p=19699) från Aco. Låter läskigt :P Jag vet att vissa spraydeos kan kännas så men trodde inte en eco produkt skulle göra det!

 5. Matilda
  18/06/2013 / 10:25

  En eko-deodorant som doftar otroligt fräscht är Biotherms Deo Pure Natural. Kan verkligen rekommendera, bästa jag provat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>