DARE TO GO BARE

Under alla mina år som bloggare (inom främst skönhet) så har jag fått mångra frågor om hur man får fin hy. Sanning är att det finns ingen quick fix, däremot kan man skaffa sig en bra hudvårdsrutin som i längden gör att hy håller sig fräsch och fin. Det flesta av er har säkert hört de uppenbara tipsen;

Drick mycket vatten, sov mycket, i alla fall 8 timmar per natt (detta är dock så viktigt!), ät bra mat och undvik för mycket socker, använda bra hudvårdsprodukter och sola inte (jag har slutat sola helt!). Socker ökar risken för inflamation i kroppen och ökar hudens åldrande, detta är jag dock väldigt dålig på att själv följa men har lovat mig själv att bli bättre.

Alla dessa stämmer självklart men det bästa tipset jag kan ge är att dra ner på sminket. Tänk er själva hur stressade och igentäppt huden blir när det först läggs på lager med smink och sedan ska man gnugga bort det. Extremt många foundations idag innehåller silikon, eller ja namnet på förpackningen ska sluta på “cone”. Silikon lägger sig som en hinna över huden och täpper igenom porerna, så ifall man har dålig hy tänker man spontant ja jag ska täcka upp den så mycket jag kan. Men det är precis då man ska stålsätta sig, använda en mild ansiktsskrubb, kanske en rengörande och återfuktande mask och låta huden andas! Många som har dålig hy har även för lite fukt i huden har jag fått lära mig av flera olika skönhetssalonger och experter. Många som har fet hy är rädd för fuktgivande produkter men sanningen är att huden saknar fukt så den producerar ännu mer “fett” som resulterar i till exempel finnar.

Personligen brukar jag gå osminkad ca 3-4 gånger i veckan och om jag får chansen att slippa smink mer än så så tar jag den! Missförstå mig inte, jag älskar smink och make up, det är bland de bästa jag vet. Men för hudens skull så måste man låta den vila. Jag skulle vilja sminka mig varje dag för jag tycker de är så roligt men man får stå emot.

Självklart är det inte alltid kul att gå osminkad och jag kan förstå att många kan känna sig obekväma med detta. Men sanning är att allt har med självförtroendet att göra, sträcker man på rygger, går och rör sig med självförtroende och varje gång tittar sig själv i spegeln och tänker för sig själv “jag duger utan smink och jag struntar fullständigt i vad andra tycker”. Allt handlar om inställning! Om man har för höga krav på sig själv hur man ska se ut bör man googla på kändisar man tycker är snygga och skriva “No make up”, ja då inser man att de ser precis ut som alla andra ;)

Man kan ju självklart även välja sina tillfällen man väljer att ha sina sminkfria dagar, till exempel när man bara är hemma och som mest ska till affären eller en vanlig dag på jobbet, så vidare man inte har ett viktigt möte/intervju/ska träffa många människor så finns det egentligen inte anledning att sminka sig precis varje dag. Visst ska man se proper ut, man kan ha stylat håret men låta sig själv vara osminkad ibland. Ingen normal chef/kollegor skulle ha ett problem med att man inte vara helt uppsminkad varje dag :) Något som även hjälper än att känna sig fräschare är att färga fransar och ögonbryn och göra en spraytan/brun utan sol då och då. Detta gör att man enklare känner sig fräsch utan smink :)

Jag utan smink! Dock hade jag råkat färga mina ögonbryn lite väl mörka den gången (haha!), har man ljusa hårstrån så absorberas verkligen ögonbrynsfärgen mycket snabbare, så det gäller att tvätta av det fort!

Btw, den här artikeln fick mig verkligen att häpna! Vissa har skrivit att det där är att luras och på något sätt kan jag hålla med, om man ser ut som en HELT annan människa med en helt annan ansiktsform, ja då är det too much make up. Klart man vill se så fin ut som möjligt med smink men det finns en gräns när man tar det hela lite väl långt, eller vad säger ni? :)

Share:

6 Comments

 1. 17/10/2013 / 08:20

  Jag har bara mascara dom dagarna jag jobbar och när jag går ut brukar jag använda flytande eyeliner och bronzer. ALDRIG att jag skulle ta på mig foundation eller puder varje dag, använder det inte ens när jag går ut! Men vill man känna sig fräsch kan man ju dra på ett lager mascara så ser man genast piggare ut, massa klet på huden känns bara ofräscht ;)

 2. 18/10/2013 / 12:03

  Being comfortable in your own skin is important! and nothing is more beautiful than natural glow.

  Make sure to check out our blog, we think you’d really like some of our brands.

  http://ablogofwonder.se/

 3. A
  18/10/2013 / 08:03

  Hej Louise!

  Du har sjukt bra smak och bra rekommendationer så jag hoppas du kan hjälpa mig med detta. Jag vill gå till en frisör och sminkös som kan sminka väldigt “Kim Kardashian aktigt” inför min förlovning. Vilken eller vilka sminköser/frisörer kan du tipsa om som gör Hollywood svall och lite starkare sminkning?

  kram / A

 4. Emma
  20/10/2013 / 12:30

  Hej! Vad är det för utbildning du pluggar i London? Skulle vara roligt att veta :)

 5. Mary Strömberg
  20/10/2013 / 07:15

  Louise, man blir så glad av att läsa din blogg :) Du har sunda värderingar, inspirerande bilder och kul att hänga med ditt fab liv i London! Take care / Mary

 6. Carro
  20/10/2013 / 10:50

  Vad anser du om kosttillskott för huden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>