CHAMPAGNE RISOTTO

champagne risotto veggie risotto

The best risotto is the one made with champagne ;) You might not believe that the wine you use in risotto makes a difference to the taste but it really does. I consider myself a risotto-making pro haha, I’ve made it so many times now I actually think it is better than most restaurants I have been to. When you practise and try out different recipes it just gets better and better each time really. CUT at 45 Park Lane was just as good as mine though ;)

My best tip when it comes to making risotto is making sure there is still boiling water in the frying pan when the risotto is done. The parmesan cheese makes the consistence a lot thicker and you still want the risotto to be creamy. If you don’t have any water left when the rice is done, it will be more like regular rice that you mixed with a sauce. And that is not the “correct” consistence of risotto.

Den bästa risotton är helt klart den man gör på champagne ;) De flesta kanske inte tror att vilken vin man använder spelar någon större roll i matlagning då det kokar bort, men det gör verkligen en stor skillnad på smaken. Med vin är ju självklart de givna alternativet att ha i risotto men har man inget hemma så går det lika bra med champagne :) Det är efter man har “rostat” riset som det tar upp all smak och det är då man häller i vinet, eller ja champagnen i detta fall. Efter att jag har lagat risotto så otroligt många gånger och testat olika recept så tycker jag numera att den blir bättre än i stort sett de flesta restauranger jag har besök. Däremot Cut 45 Park Lane var minst lika god som mig egen ;)

Mitt bästa tips när man gör risotto är att se till att man fortfarande har ordentligt med kokande vatten kvar i grytan/stekpannan när riset är klart. Parmesanen gör att konsistensen blir väldigt fast, så har man inte tillräckligt mycket vatten kvar blir risotto inte krämig som den bör vara utan helst fast.

Share:

1 Comment

  1. e
    31/03/2015 / 09:09

    Vad kul! Älskar också att göra risotto. Kan du inte dela med dig av några recept? Eller gör du bara “vanlig” risotto utan övriga tillsatser? :-) Tips mottages från en risottoälskare till en annan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>