CAKE BOSS

Alla som känner mig vet att jag älskar att baka, så jag förstod själv att jag skulle älska programmet cake boss. Det handlar om en familj italienare varav sonen är den så kallad cake boss, han som bestämmer allt och är bäst på baka!

Otroligt underhållande program för den som älskar bakning och design. Men däremot skulle jag inte vilja äta deras bakverk. Det finns många olika typer av kakor och amerikanska kakor som dem gör är oftast inte goda att äta. Sockerkaksdegen är inte alls som i Sverige, utan den är tjock, hård och svampaktig i konsistens, annars går den inte att bygga så många lager med som håller så länge. Sedan använder de enorma mängder sugarpaste, vilket är socker blandat med karamellfärg och smakar ungefär som dom där små hårda blommorna som brukar vara som dekoration på prinsesstårtor. Tänk er en hel tårta glaserad med det hårda och full med onyttiga färgämnen. Nej tack!

Då föredrar jag klassiska vackra och goda bakverk som till exempel Ladurée, svenska tårtor, franska bakverk, cheesecakes, pajer och cupcakes. Ja allt som inte innehåller sugarpaste och ofräscha tårtbottnar :P

Men det är i alla fall väldigt rolig och underhållande serie, rekommenderar till alla som gillar att baka :)

Share:

4 Comments

 1. 02/03/2013 / 11:33

  Håller helt och hållet med! Har följt Cake Boss sen starten och jag kan förstå att tårtorna är populära om man beställer de till ett särskilt tillfälle, men jag skulle aldrig vilja äta dem! Nej, tacka vet jag en fransk eller svenskt tårta där man faktiskt tänker på att det ska smaka gott :)

  -Driver macaronbutik i LA, kika in och ta dig en kaka, vettja!

  • Louise Adolphson
   03/03/2013 / 06:18

   Spännande med macaron butik, måste vara otroligt kul att jobba med! Jag har själv bakat macarons i flera år, använder du italiensk eller fransk maräng till dina macarons? :) kram louise

 2. 04/03/2013 / 06:41

  Vi har en pastry chef som gör dem, jag skulle aldrig klara av att göra hundratals perfekta macarons varje dag, haha! Jag har följt din blogg sen starten (när du var anonym) och blir alltid läskad av dina bakverk, mycket bra recepttips :) Kram!

 3. 24/09/2013 / 12:01

  Som allt annat i Amerika =)…utseende/ytlighet före allt annat!
  Många tänker självklart på Frankrike som sötsakernas land, framför allt chokladen, men ett land som folk kanske inte riktigt tänker på är faktiskt Tyskland. Oftast är det Tyskland, Japan (tack vara deras konstnärliga anlag) och Frankrike som är de länder som ligger top 3 i tävlingar… Sverige börjar komma ikapp men har lååångt kvar att lära sig.

  sugerpaste påminner hanterbart krityrdeg, skulle jag förklara det… som chokladlera är formbar choklad!!

  Gillar också att titta på den programet när jag hade…öööh nu förvsann namnet bara för det *lol*… till att få insperation till kommande brölippsbeställningar =)… uteséende mässigt!

  Have a nice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>