hair care TREATMENT

Jag tänkte att jag borde visa håret när man har i själva oljan. Argan oljan som jag använder (Dr Organic) är väldigt dryg. Jag skulle uppskatta att jag använder ca 4-5 msk till mitt väldigt långa hår! Sedan efter ett dygn lägger jag i ca 2-3 msk till i håret, dock brukar jag ta mest i topparna. Jag brukar undvika att ta olja direkt i hårbotten men försöker samtidigt att få med det övre håret som ni kan se. Jag har nu haft i oljan i två dagar och tänkte stå ut en dag till och sedan imorgon tvättar jag ur det :D Och har inte direkt gått ut och gjort saker under dessa dagar haha! Håret ser verkligen ut som det dryper av fett, så de som inte vet om att det är argan olja skulle nog få en chock :P Passade på nu när jag ändå har mycket att plugga. Men det gäller att planera de dagar man ska göra kuren just då de inte är så kul att gå ut och hitta på saker. Visst kan man ha i bara en dag eller över natten men jag tvivlar på att det skulle ge samma effekt som att ha i massor under några dagar. En viktig sak att tänka på är att håret ska vara tvättat när man har i oljan, absolut inga stylingprodukter får vara i håret! Tvätta gärna håret med sulfate schampo innan så det blir riktigt rent.

Nästa gång jag gör en argan olja kur så ska jag bara tvätta håret men skippa balsam (även fast jag använt ABBA som inte innehåller lika mycket silikoner etc). Då är hårstråna “öppna” och jag ska testa att ha i oljan direkt efter schampot (fast håret ska ha självtorkat emellan). Det tror jag kan ge en ännu större effekt då logiskt sätt så lägger sig silikoner som en ytskickt över hårstrået och på så sätt kan ju oljan blockeras till viss del att tränga in i hårstrået. Om ni vill kan jag uppdatera hur det fungerade till nästa gång :)

Share:

1 Comment

  1. Sara
    28/05/2014 / 08:58

    Olje inpackingar är grymma! Brukar använda min älskade kokosolja så om du tröttnar på argan, kör på extra virgin kokos! , tänkte testa no makeup som du förespråkar också nu när det är röda dagar, Får se om man får bukt med sin torra hy då :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>