ARGAN OIL

Jag får ofta frågor om hur jag tar hand om mitt hår och hur jag har fått det så långt, mitt första tips är att läsa min stor hårvårdsguide (länk).

En viktig del i min hårvårdsrutin är att använda 100% ren argan olja i stort sett efter varje tvätt i topparna och sedan göra en ordentlig kur en gång i månaden. När jag gör en kur så tvättar jag först håret med schampo som innehåller sulfater ifall jag haft i några stylingprodukt eller produkter med silikoner i. Tyvärr är det sulfatschampo som krävs för att få bort alla rester i håret, så håret kan kännas väldigt torrt efter detta. Sedan applicerar jag ordentligt med argan olja i hela håret förutom i hårbotten, man ska akta sig för att täppa till hårsäckarna i hårbotten! När jag säger ordentligt med olja så menar jag verkligen ordentligt, håret ska vara fuktigt efter att man har applicerat oljan. Sedan låter jag håret självtorka och försöker undvika att tvätta håret i så många dagar som möjligt, men jag låter oljan verka i minst 1-2 dagar. Under dessa dagar så applicerar jag olja regelbundet i håret. Sedan när det är dags att tvätta det igen så skölj helst bara håret och använd inga produkter alls. Detta kommer göra att en del av oljan i håret försvinner och det ser fräschare ut, men oljan som håret absorberat under de senaste dagarna finns då kvar i håret. Nästa gång man tvättar håret undvik schampo med sulfater så det inte torkar ut håret för mycket!

Detta är i princip min hårvårdsrutin när det gäller tvätt. Jag kör på detta fram tills jag använder stylingprodukter och då måste jag använda starkare schampo med kemikalier för att få bort alla stylingrester. Men dessa argan olja kurer emellanåt hjälper håret att hålla sig friskt och återfuktat.

ENG: I get a lot of questions and emails about how I managed to get my hair so long and how I take care of it. I have previously written a long hair care guide with my best advice and recommendations in Swedish, but I am going to rewrite it in English soon :) One of the best things for the hair that i regularly use is 100% pure argan oil. All of the products above you can find at Holland & Barret. I use a little bit of argan oil in the ends and once a month I do a argan oil treatment. Basically I wash my hair with shampoo containing sulphate, this will cleanse out all built up dirt and old styling products. Then I skip both conditioner and hair masks, towel dry my hair and then apply a lot of argan oil. And when I say a lot I mean a looot. The hair is suppose to be really moist from the oil, but don’t apply any in the scalp! Then let the hair dry naturally and apply argan oil every day for 1-3 days. After this just rise the hair for about 5 minutes and then let it dry naturally. By only rising the hair and not using any shampoos or conditioners all the built up moist from the argan oil will be absorbed in the hair and prevent split ends!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>