3A ADVENT

Nu är det dags för den 3e advents-tävlingen och den här gången är det ett superlyxigt kit från Kérastase värt över 650 kronor som man har chansen att vinna.

Dessa produkter(schampo och inpackning) är den ultimata lyxen för håret och hjälper ett slitet, skadat och torrt hår med en rejäl fuktboost och vårdande oljor. De innehåller fyra olika oljor, den välkända arganoljan men även majsolja, kameliaolja och praciaxiolja.

För att delta i tävlingen behöver ni skriva en kommentar med ett tips på ert favoritbakverk att baka eller bjuda på under jul och nyår :) Ni kan tävla fram tills midnatt 23/12 :)

Share:

30 Comments

  1. Josefin
    17/12/2012 / 06:24

    MItt bästa julgodis är Rocky Road på vit choklad! Jag smälter marabous vita choklad och har i pistagenötter, jordnötter, minimarschmallows och dumle, blir helt galet gott!

  2. Victoria
    17/12/2012 / 08:46

    Kladdkaka såklart! Funkar alltid och är så himla gott! Dessutom är den lätta att dekorera väldigt snyggt med olika rosa strössel :)

  3. Fanny
    17/12/2012 / 10:01

    Mitt favorit bakverk i jul är nog (förutom lussekatter!) olika sorters julgodis, är dock osäker på om det klassas som bakverk hehe…
    Hur som helst brukar jag göra hemmagjorda snickers, daimtryfflar, rockyroad, cornflakescrisp, vaniljfudge och bountykulor och bjuda hela släkten på på julafton! Så mysigt att stå och pilla med och godiset uppskattas verkligen av andra :)

    Hör av dig om du vill ha recept på någon av grejerna ;)

  4. Samira
    17/12/2012 / 10:59

    Åh vilken tävling, fast svårt är det ju att tävla mot dig som gör grymma bakverk :-D. Jag ger det ett helhjärtat försök ändå, det som jag brukar bjuda på här under julen är nybakta kardemummabullar (pappa o mammas allra favorit som de avnjuter med kardemumma te), kanelbullar som jag brukar göra med lite saffran och så självklart saffransbullar och saftig saffranskaka. Märks det att vi älskar saffran? Hahah. Just ja, jag har lärt mig ett nytt recept av en familjevän som verkligen är nr 1 för mig! Pepparkake-Cheesecake, gudomligt blir det! Verkligen super-fantastiskt gott. Håller tummarna superhårt nu att jag vinner detta ultra-lyxiga paket för håret!

    Kramar!

  5. Linn
    17/12/2012 / 12:54

    Mitt favoritbakverk är utan tvekan saffransbullar! Det är så gott. Ingen jul utan mina saffransbullar! =)

  6. 17/12/2012 / 12:55

    Måste säga mjukpepparkaka! Har alltid varit en favorit hos mig, farmor bakar varje år :) Måste lära mig själv snart!

  7. Caroline
    17/12/2012 / 01:14

    Mina favoritbakverk/julgodis att bjuda på under jul och nyår är saffranscupcakes med vit chokladfrosting, polkaknäck och rockyroad. Älskar att baka och speciellt att ta snygga bilder på bakverken och speciellt cupcakes gör sig väldigt bra på bild;)

  8. Lydia
    17/12/2012 / 01:37

    Här kommer mitt bästa tips till jul och nyår.
    Jag tycker inte att man behöver överdriva allt för mycket bara för att det är jul utan gillar att göra en liten twist på klassiska bakverk istället!

    Här är därför mitt recept på Gingerbread Cheesecake!

    Fyllning: 3dl vispgrädde
    3 äggulor
    3 äggvitor
    1 1/2 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    Ett litet paket philadelphiaost, 62 gr

    Botten: krossade pepparkakor

    Vispa grädde samt äggvitor separat. Rör ihop. Blanda äggulor, socker, Philadelphia och vaniljsocker. Rör ihop smeten med äggvitor och grädde med den andra smeten. Krossa pepparkakorna, rör ner lite smält smör och klä exempelvis, i detta. Häll över smeten och låt stelna i frys i några timmar.
    Garnera efter smak, jag brukar oftast använda någon typ av bär då det ser väldigt fint ut.

    Det bästa med denna dessert är att du kan göra den i förväg och sedan tina upp när det väl är dags. Ett väldigt säkert kort i juletid. God Jul! Kram Lydia

  9. Hanna
    17/12/2012 / 01:55

    Mitt absoluta favoritbakverk under jul och nyår är pepparkaksmakroner fyllda med en härlig mascarpone kräm och dekorerade med glasyr – supersöta och supergoda!

  10. 17/12/2012 / 02:14

    Tycker det är så gott med cupcakes, och ett recept jag brukar göra för julen är pepparkaks-cupcakes med en krämig glasyr till och några lingon på toppen. Blir super gott och fortfarande i julens tecken!

  11. Therese
    17/12/2012 / 02:19

    Åh. Ska man kunna välja ut en sak…Det måste nog bli vintriga cup cakes. Antingen dekorerade med vit topping och glittrande snöflingor eller vit topping omsluten av en stor tomteluva i sp(toppingen blir det vita luddet längst ner på tomteluvan)

  12. P.
    17/12/2012 / 02:26

    saffransbullar såklart! juliga och supersmarriga! det ska vara mycket fyllning och degen ska vara kletig i mitten! vill du ha recept har jag ett jättebra!
    kram

  13. 17/12/2012 / 02:38

    Min nya favorit som jag hunnit baka flera gånger i år är pepparkaksbollar! Nästan som chokladbollar men också med pepparkakskrydda, kardemumma och krossade pepparkakor i. Sen rullas de i smält choklad och därefter i riven choklad, så ser de ut som små fina praliner :) Har även använt mig av vit choklad, vilket funkar om man tycker om det lite sötare eller tycker att det blir för mycket med all choklad.

  14. Emma M
    17/12/2012 / 02:38

    Jag tycker man ska gå all in och bjuda sina nära och kära på riktiga jul-cupcakes. Mitt bästa recept är saffranscupcakes;

    3 ägg
    2 ½ dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    150 g smör
    1 g (2 påsar) saffran
    1 dl vispgrädde
    3 ½ dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 nypa salt
    1 dl kokosflingor
    1 msk ljus rom

    Lime frosting:
    60 g mjukt smör
    4 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    100 g Philadelphia
    Skal av 1 lime

    Sen brukar jag alltid göra små figurer i marsipan och mandelmassa och toppa cupcakes med för julfeeling. Bjuder jag bara några få vänner gör jag alltid deras första bokstav i mandelmassa (sjukt gott till saffran)

    det är såå gulligt och uppskattat! Detta recept måste du prova och återkomma med vad du tycker :)

  15. Therése
    17/12/2012 / 02:52

    Eftersom jag inte är något proffs på bakning blir det de klassiska saffransbullarna jag helst bakar, de har blivit extra goda nu när jag läst på din blogg om att ha i extra saffran, så TACK ;)

  16. Siri Göransson
    17/12/2012 / 03:40

    Hej Louise!

    Mitt bästa tips att bjuda på under jul är en engelsk frukt/nötkaka som jag bakar varje år åt min kära mamma som älskar denna :)

    God jul & gott nytt år, många hälsningar Siri!

  17. Nina
    17/12/2012 / 05:40

    Åååå, jösses vad jag skulle vilja vinna denna vinst! Chansen är typ noll att jag vinner, men jag testar iaf ;)

    Jag bjuder helst på Leila Lindholms recept på passionsfrukt-pannacotta, sjuuuuuukt god!!

    Kramis och God Jul

  18. Emilia
    17/12/2012 / 06:12

    Det gooodaste någonsin är chokladcupcakes med peppermintfrosting!
    Riktigt mörk choklad ska man använda, muuuums.
    Och frostingen är en smörkräm med en hel förpackning (!) florsocker, som sedan smaksätts med pepparmyntsolja. Jag brukar krossa polkagrisar att ha som strössel på toppen. Yum!
    :)

  19. Ulrika
    17/12/2012 / 06:54

    Mitt bästa baktips är pepparkaks-whoopie pies!
    Smaksätt whoopisarna med pepparkakskryddor, så som ingefära, kanel och nejlika. Fyll dem sedan med cream cheese frosting som du har blandat ned lite frysta lingon i för lite extra syrlighet. Sätt ihop dem och spritsa sedan snöflingor med kristyr ovanpå varje, superfint! För den slutliga touchen brukar jag pudra över lite florsocker, de blir superfina, härligt juliga, ser avancerade ut och är riktigt goda :)!

  20. 17/12/2012 / 07:29

    jag är totalt världelös på att baka, men jag blir gärna bjuden på kladdkaka med pepparkakssmak :D

  21. 17/12/2012 / 08:05

    hallå! det absolut finaste är hjärtpajer! min favvopin som jag bakat många gånger och ändrar efter säsong: http://pinterest.com/pin/108508672243304312/

    det går fint med vanlig mördeg, gör gärna med hjärtformad pepparkaksform, nagga kanterna med en gaffel och fyll pajerna med bär, lite socker och ricottaost (har också kört med pumpapuré och philadelphia – så gott!) kör ca en kvart i 190 grader. På jul kan du fylla med ricotta och krossad pepparkaka eller pecannötter såklart – och, eftersom det ska funka till nyår dessutom skulle jag köra på nåt lyxigare då, som amarettoindränkta körsbär i fyllningen, mmmhmm!

  22. Hannah
    17/12/2012 / 09:36

    Saffranspannacotta med hallon är fantastiskt gott! Inte världens mest avancerade grej att göra heller. Smaken är grym! God jul!

  23. Linn
    17/12/2012 / 09:37

    mitt absolut favorittips är pepparkaksmacaroons med vitchoklad fyllning!
    du måste prova det!
    GOD JUL O KRAM

  24. Annika
    17/12/2012 / 11:26

    Gillar att göra egna chokladtryfflar till julen. Ska göra saffranstryfflar med vit choklad som jag såg på en blogg nu i veckan.

  25. Christin
    20/12/2012 / 06:48

    Pepparkakskladdkaka! Smakar precis som pepparkaksdeg! Du kommer att bli populärast i jul:-)

  26. Miriam
    21/12/2012 / 12:04

    Härlig len vaniljsmörkola toppade med havssalt! Alltså jag hittade det här receptet efter att ha varit på besök på Pärlans, och kan inte tänka mig en mer fullkommlig kola. Även om jag inte vinner nu så borde du testa att göra dom, det är en investering i lycka och livsglädje :)

    http://norrteljetidning.se/hem/2.7646/1.1661918-med-smak-fran-forr

  27. Sandra
    21/12/2012 / 11:49

    ååh vilken fab tävling Louise!! Älskar verkligen din blogg och dina tävlingar på sistone är galet grymma. Bakverket som jag helst bjuder på under julen är faktiskt ett tips som jag fått genom din blogg för läänge sedan, nämligen citron maräng tårta :D Den kanske inte är så julig men den passar perfekt när alla är mätta av julmaten och vill ha en fräsch efterrätt :) Jag kombinerar även med hemmagjord fudge och rocky road för den som är sugen på något litet extra och choklad. Det blir ett perfekt mini dessert bord :) Kram!

  28. Ronja
    21/12/2012 / 03:08

    Cornflakeskakor, helt klart. Bara att smälta choklad och blanda med cornflakes. In i kylen så de stelnar. Mums!

  29. anna
    22/12/2012 / 06:37

    åh vilket lyxigt hårvårdspaket! :)

    mitt bästa bakverk nu inför jul, och min specialitet, är dumlekakor! supergott! kakdeg, en dumle i mitten, in i ugnen och när de kommer ut lägger man en nobless choklad över och låter smälta. mums för magen :)

Leave a Reply to Hanna Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>